Reklama
Škvarkové placky
Fotogalerie:

Škvarkové placky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Osvědčený recept naší babičky dělám už léta.
Martina Antalová,
Odolena Voda

Ingredience

  • 350 g mouka hladká
  • 200 g škvarky
  • 20 g droždí
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce sádlo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička cukr krupice
  • 100 ml mléko
  • na potření vejce
  • 1/2 lžíčky kmín

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Škvarky nameleme. Zaděláme hladké těsto, jako když připravujeme klasické kynuté placky.
  2. Utvoříme malé bochánky, které hned skládáme na plech s pečicím papírem. Každý pomažeme vejcem a posypeme kmínem.
  3. Ještě asi půl hodiny necháme placky kynout. Potom je pečeme v troubě přibližně 20 minut.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krupicový dezert

Krupicový dezert

Mám ho ráda jako pohádku, kterou znám už od dětství. Vlaďka Míková, Praha
Za pár korun /22.01.09
Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Tohle jídlo už připravuji od oka a vždycky se povede. Není na tom co pokazit a je to ...
Za pár korun /11.02.12
Cuketová čína

Cuketová čína

Moje kolegyně má muže, který je nadšený zahrádkář. V období cuket je chudinka opravdu...
Za pár korun /09.11.08
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Můžeš ji posypat osmaženou houskou.

Sylvie Jašková, Poděbrady

Za pár korun /08.07.15
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Vyzkoušej je, jsou opravdu výborné, navíc úplně jednoduché.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /05.02.13
Pivní chléb se salámem

Pivní chléb se salámem

Chlebík, který můžeš jíst samotný, a stejně se budeš olizovat. Nejlepší je ...
Za pár korun /31.05.10
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama