Reklama
Škvarkové placky
Fotogalerie:

Škvarkové placky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Osvědčený recept naší babičky dělám už léta.
Martina Antalová,
Odolena Voda

Ingredience

  • 350 g mouka hladká
  • 200 g škvarky
  • 20 g droždí
  • 2 žloutek
  • 2 lžíce sádlo
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžička cukr krupice
  • 100 ml mléko
  • na potření vejce
  • 1/2 lžíčky kmín

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Škvarky nameleme. Zaděláme hladké těsto, jako když připravujeme klasické kynuté placky.
  2. Utvoříme malé bochánky, které hned skládáme na plech s pečicím papírem. Každý pomažeme vejcem a posypeme kmínem.
  3. Ještě asi půl hodiny necháme placky kynout. Potom je pečeme v troubě přibližně 20 minut.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

 Krémová polévka

Krémová polévka

Výtečná podzimní dobrota. Karolína Poledníková, Vřesina
Za pár korun /15.11.14
Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Výborné jídlo, které se hodí i jako sváteční oběd.
Lucie Hrbková, Sedlčany
Za pár korun /29.03.12
Hranolky z cukety

Hranolky z cukety

Tentokrát jsem zkusila každou porci zapéct do úhledné mřížky, šlo to dobře.

...

Za pár korun /07.08.16
Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Výborné pohoštění na párty.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /09.05.12
Uzené rizoto

Uzené rizoto

S rýží se dá čarovat na mnoho způsobů.

Renata Stopková, Dolní Dunajovice

Za pár korun /01.02.17
Bramborový krém s cibulí

Bramborový krém s cibulí

Jednoduchá, rychlá příprava a všem chutná.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /22.09.16
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama