Reklama
Škvarkové pirohy
Fotogalerie:

Škvarkové pirohy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Ingredience

  • 1 kg bambor typu B
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • dle potřeby sůl
  • 2 vejce
  • 100 g krupice
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce vejce na potření
  • 150 g škvarků
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout, můžeme den předem. 

  2. krok2

    Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a česnek a v misce smícháme s nasekanými škvarky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. 

  3. Osolíme, přidáme vejce, krupici a hrubou mouku a zpracujeme pevné těsto.

  4. Pokud je těsto příliš řídké, přidáváme mouku. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát asi 5 mm tlustý. Nakrájíme na přibližně 10 x 10 cm velké čtverečky.

  5. Po okrajích je potřeme rozšlehaným vejcem, aby se lépe přilepily. Naplníme škvarkovou směsí, přehneme do trojúhelníku a přimáčkneme okraje. Pirohy smažíme z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji. Po vyjmutí dáme okapat na papírovou utěrku.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

K obědu nemusí být vždycky maso. Vendula Dandová, Žihobce
Za pár korun /09.11.10
Pikantní česneková dýně z trouby

Pikantní česneková dýně z trouby

Lehký sezonní oběd.

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Za pár korun /07.04.16
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Můžeš je připravit i v celku jako sekanou.
Alena Hanáková, Katusice
Za pár korun /04.05.11
Placičky se sýrem

Placičky se sýrem

Můžeš přidat i další koření podle sebe.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /11.07.16
Lehký čočkový salát

Lehký čočkový salát

Adéla Kučerová, Stonava

Za pár korun /24.10.18
Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Když ke kroužkům přidáte bramborovou kaši, pochutnáte si na levném, moc dobrém a ...
Za pár korun /12.07.13
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama