Reklama
Reklama
Ševcovský mls
Fotogalerie:

Ševcovský mls

Antonín Velebil

Dobříš
Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z uzeniny.Když smícháš buřty s takovými lahůdkami jako já v tomto receptu, pochutnáš si i ty!
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 500 g salám točený
  • 2 cibule
  • 2 okurky sterilované
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečup
  • 1/2 paprika červená
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení majonéza
  • trocha worcesterská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Točený salám nebo buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na tenké proužky, okurku můžeme nastrouhat na hrubším struhadle. Papriku nakrájíme na tenké proužky.
  2. krok2 Vše dáme do větší misky, promícháme a přidáme lžíci oleje, octa, hořčice a kečupu. Pokapeme worcesterskou omáčkou, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme majolku.
  3. krok3 Vše řádně promícháme, dochutíme a necháme chvíli odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

    TIP: Kromě worcesterské omáčky můžeme při přípravě použít omáčku sójovou. Kdo si potrpí na lehčí a dietnější úpravy, může majolku v poměru 1:1 smíchat s bílým jogurtem. Místo buřtů lze použít jakýkoliv měkký salám (výborný je například kabanos). Kdo má rád pikantní chutě, ať do směsi přimíchá trochu chilli, mls dostane správný říz!

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zbytková pomazánka

Zbytková pomazánka

Udělej k obědu víc pečeně a zbytek využij na večerní pohoštění. ...
Za pár korun /07.10.11
Mrkvové šátečky

Mrkvové šátečky

Je to starý recept zděděný po babičce.
Jaroslava Kordová, Míšov
Za pár korun /06.03.09
Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Prostě nemá chybu a vyrovná se hravě i masové klasice!
Josef Horák, Praha
...
Za pár korun /05.08.09
Klobásové buchty

Klobásové buchty

Pohádková pochoutka pro všechny masožrouty.

Lenka Maryášová, Slavičín

Za pár korun /27.04.15
Tvarůžky v bramboráku

Tvarůžky v bramboráku

Sýr se do bramboráků krásně zapeče.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Za pár korun /30.08.15
Chlebové bochánky

Chlebové bochánky

Nejsou složité a všem chutnají. Vyzkoušej bochánky i ty!
Kačka Toperczerová

Za pár korun /13.08.08
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama