Reklama
Ševcovský mls
Fotogalerie:

Ševcovský mls

Antonín Velebil

Dobříš
Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z uzeniny.Když smícháš buřty s takovými lahůdkami jako já v tomto receptu, pochutnáš si i ty!
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 500 g salám točený
  • 2 cibule
  • 2 okurky sterilované
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečup
  • 1/2 paprika červená
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení majonéza
  • trocha worcesterská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Točený salám nebo buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na tenké proužky, okurku můžeme nastrouhat na hrubším struhadle. Papriku nakrájíme na tenké proužky.
  2. krok2 Vše dáme do větší misky, promícháme a přidáme lžíci oleje, octa, hořčice a kečupu. Pokapeme worcesterskou omáčkou, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme majolku.
  3. krok3 Vše řádně promícháme, dochutíme a necháme chvíli odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

    TIP: Kromě worcesterské omáčky můžeme při přípravě použít omáčku sójovou. Kdo si potrpí na lehčí a dietnější úpravy, může majolku v poměru 1:1 smíchat s bílým jogurtem. Místo buřtů lze použít jakýkoliv měkký salám (výborný je například kabanos). Kdo má rád pikantní chutě, ať do směsi přimíchá trochu chilli, mls dostane správný říz!

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sváteční vaječná smaženice

Sváteční vaječná smaženice

Připravuji ji hlavně na Velikonoční pondělí nebo jiné svátky. Miroslava Vitoslavská, ...
Za pár korun /27.03.14
Pečené koprové bulky

Pečené koprové bulky

Domácí housky moje rodina zbožňuje. Peču je nejčastěji v sobotu, ale ...
Za pár korun /09.11.10
Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Za pár korun /15.03.13
Brokolicový nákyp s nivou

Brokolicový nákyp s nivou

Možno podávat s bramborem nebo samotné, za tepla i za studena. Niva lze nahradit jakýmkoliv...

Za pár korun /14.04.13
Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám.

Martina Juklíčková, Štětí

Za pár korun /01.03.15
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Zažene rychle hlad či poslouží jako pohoštění.
Lucie Doubravová, Vamberk
Za pár korun /19.08.09
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama