Reklama
Reklama
Ševcovský mls
Fotogalerie:

Ševcovský mls

Antonín Velebil

Dobříš
Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z uzeniny.Když smícháš buřty s takovými lahůdkami jako já v tomto receptu, pochutnáš si i ty!
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 500 g salám točený
  • 2 cibule
  • 2 okurky sterilované
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečup
  • 1/2 paprika červená
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení majonéza
  • trocha worcesterská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Točený salám nebo buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na tenké proužky, okurku můžeme nastrouhat na hrubším struhadle. Papriku nakrájíme na tenké proužky.
  2. krok2 Vše dáme do větší misky, promícháme a přidáme lžíci oleje, octa, hořčice a kečupu. Pokapeme worcesterskou omáčkou, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme majolku.
  3. krok3 Vše řádně promícháme, dochutíme a necháme chvíli odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

    TIP: Kromě worcesterské omáčky můžeme při přípravě použít omáčku sójovou. Kdo si potrpí na lehčí a dietnější úpravy, může majolku v poměru 1:1 smíchat s bílým jogurtem. Místo buřtů lze použít jakýkoliv měkký salám (výborný je například kabanos). Kdo má rád pikantní chutě, ať do směsi přimíchá trochu chilli, mls dostane správný říz!

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákové placičky III

Květákové placičky III

Mezi moje nejoblíbenější letní jídla patří placičky z květáku. Jejich ...
Za pár korun /05.12.08
Hruškové kuře se sýrem

Hruškové kuře se sýrem

Jednoduchý a rychlý pokrm s trochou sladké fantazie.
Pavel Kyzivát, Dobrovice
...
Za pár korun /14.06.11
Z dýně a česneku

Z dýně a česneku

Je trochu ostřejší.

Blanka Kořínková, Poděbrady

Za pár korun /04.02.17
Maso na houbách s kuskusem

Maso na houbách s kuskusem

Levné a rychlé.

Martina Hejnyšová, Praha

Za pár korun /06.09.14
Rychlá pizza

Rychlá pizza

Do pizzerie nemůžeme chodit tak často, jak bychom chtěli, proto peču pizzu po svém.
...
Za pár korun /14.11.08
Carbonara po česku

Carbonara po česku

Je to podobné známé italské specialitě.

Michaela Radvanovská, Příbram

Za pár korun /24.06.14
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama