Ingredience
- 500 g salám točený
- 2 cibule
- 2 okurky sterilované
- 1 lžíce olej
- 1 lžíce ocet
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečup
- 1/2 paprika červená
- sůl
- pepř
- 1 balení majonéza
- trocha worcesterská omáčka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Točený salám nebo buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na tenké proužky, okurku můžeme nastrouhat na hrubším struhadle. Papriku nakrájíme na tenké proužky.
-
Vše dáme do větší misky, promícháme a přidáme lžíci oleje, octa, hořčice a kečupu. Pokapeme worcesterskou omáčkou, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme majolku.
-
Vše řádně promícháme, dochutíme a necháme chvíli odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.
TIP: Kromě worcesterské omáčky můžeme při přípravě použít omáčku sójovou. Kdo si potrpí na lehčí a dietnější úpravy, může majolku v poměru 1:1 smíchat s bílým jogurtem. Místo buřtů lze použít jakýkoliv měkký salám (výborný je například kabanos). Kdo má rád pikantní chutě, ať do směsi přimíchá trochu chilli, mls dostane správný říz!