Reklama
Ševcovský mls
Fotogalerie:

Ševcovský mls

Antonín Velebil

Dobříš
Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z uzeniny.Když smícháš buřty s takovými lahůdkami jako já v tomto receptu, pochutnáš si i ty!
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 500 g salám točený
  • 2 cibule
  • 2 okurky sterilované
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečup
  • 1/2 paprika červená
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení majonéza
  • trocha worcesterská omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Točený salám nebo buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na tenké proužky, okurku můžeme nastrouhat na hrubším struhadle. Papriku nakrájíme na tenké proužky.
  2. krok2 Vše dáme do větší misky, promícháme a přidáme lžíci oleje, octa, hořčice a kečupu. Pokapeme worcesterskou omáčkou, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme majolku.
  3. krok3 Vše řádně promícháme, dochutíme a necháme chvíli odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

    TIP: Kromě worcesterské omáčky můžeme při přípravě použít omáčku sójovou. Kdo si potrpí na lehčí a dietnější úpravy, může majolku v poměru 1:1 smíchat s bílým jogurtem. Místo buřtů lze použít jakýkoliv měkký salám (výborný je například kabanos). Kdo má rád pikantní chutě, ať do směsi přimíchá trochu chilli, mls dostane správný říz!

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněné papriky

Plněné papriky

Chutná a rychlá večeře, která zasytí. Petra Holická, České Budějovice
Za pár korun /04.07.12
Knedlíčky s mrkví

Knedlíčky s mrkví

Výborné jsou polité ovocnou šťávou.
Marta Mrázková, Petřvald
Za pár korun /27.12.11
Rýžové lečo

Rýžové lečo

Kdo má rád ostřejší, přidá pálivou papriku.

Jaroslava Mudrochová, Dolníky

Za pár korun /25.03.13
Provensálské bagety

Provensálské bagety

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na ...

Za pár korun /28.02.12
Sýrová polévka s pórkem

Sýrová polévka s pórkem

Podobně ji vařím i z kedluben.

Božena Peřinová, Bítovčice

Za pár korun /14.01.15
Placky s hraškou

Placky s hraškou

Hraška je mouka z hrachu, dá se využít na mnoho způsobů.

Marie Fejklová, Týn...

Za pár korun /14.03.14
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama