Reklama
Šátečky se špenátem a šunkou
Fotogalerie:

Šátečky se špenátem a šunkou

Jana Tomášková

Praha

Čekáš návštěvu? Pohosti ji šátečky.

Jana Tomášková, Praha

Ingredience

  • 1/2 balíčku mražený špenát
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • 1-2 stroužky česnek
  • sůl podle chuti
  • 150 g šunkový salám
  • 1 listové těsto
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme špenát obvyklým způsobem (na oleji osmahneme cibuli, přidáme špenátový protlak, podusíme, ochutíme česnekem a solí). Pak osmažíme na kostičky nakrájený salám a vmícháme ho ke špenátu.

  2. Listové těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka. Na každé dáme lžičku špenátové náplně. Přehneme na šátečky a okraje pořádně přimáčkneme. Dáme je na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lehký čočkový salát

Lehký čočkový salát

Adéla Kučerová, Stonava
Za pár korun /24.10.18
Škvarkové tyčinky s nivou

Škvarkové tyčinky s nivou

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo ...

Za pár korun /23.07.13
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Žuvka

Žuvka

Tradiční východoslovenská polévka.

Tasia Miturová, Bartošovice

Za pár korun /02.10.13
Sýrová polévka s pórkem

Sýrová polévka s pórkem

Podobně ji vařím i z kedluben.

Božena Peřinová, Bítovčice

Za pár korun /14.01.15
Bramborový salát s cizrnou

Bramborový salát s cizrnou

Zdavá varianta naší vánoční klasiky.
Lenka Sobotková, Praha
Za pár korun /11.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu