Reklama
Šátečky s povidly
Fotogalerie:

Šátečky s povidly

Radim Blažek

Vsetín

Nekazí se ani v horku, dlouho vydrží vláčné.

Radim Blažek, Vsetín

Ingredience

  • Ingredience
  • 180 g mrkev
  • 200 g polohrubá mouka
  • 180 g hera
  • 2 vejce
  • 50 g cukr moučka
  • 1 kypřící prášek
  • trocha na vál hladká mouka
  • dle potřeby povidla

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nastrouháme najemno‚ přidáme mouku‚ heru‚ jedno vejce‚ prášek do pečiva, cukr a vypracujeme těsto. Mrkvové těsto pak rozválíme na pomoučeném vále a rádýlkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm.

  2. Doprostřed každého šátečku dáme povidla a přehneme jej na půl. Kraje dobře přitlačíme (můžeme si pomoci vidličkou) a šátečky dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělská čočka

Španělská čočka

Je mnohem lepší než ta klasická, nakyselo. Helena Vebrová, Kolín
Za pár korun /05.02.14
Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Příměsi se v omeletě neutopí, ale spolu s roztaveným sýrem ji skvěle ozdobí.
...
Za pár korun /06.10.08
Bramborové placky

Bramborové placky

K večeři máme rádi bramborové placky.
Šárka Adámková, Praha
Za pár korun /21.07.08
Šátečky se špenátem a šunkou

Šátečky se špenátem a šunkou

Čekáš návštěvu? Pohosti ji šátečky.

Jana Tomášková, Praha

Za pár korun /10.03.14
Minipizzy

Minipizzy

Při zdobení využiješ i zbytky z lednice.

Irena Poláková, Rudná u Prahy

Za pár korun /15.04.16
Smažené placičky

Smažené placičky

Jen se po nich zapráší, jsou tak dobré!
Veronika Hynčicová, Hranice
Za pár korun /04.08.11
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama