Nekazí se ani v horku, dlouho vydrží vláčné.
Radim Blažek, Vsetín
Ingredience
- Ingredience
- 180 g mrkev
- 200 g polohrubá mouka
- 180 g hera
- 2 vejce
- 50 g cukr moučka
- 1 kypřící prášek
- trocha na vál hladká mouka
- dle potřeby povidla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme najemno‚ přidáme mouku‚ heru‚ jedno vejce‚ prášek do pečiva, cukr a vypracujeme těsto. Mrkvové těsto pak rozválíme na pomoučeném vále a rádýlkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm.
-
Doprostřed každého šátečku dáme povidla a přehneme jej na půl. Kraje dobře přitlačíme (můžeme si pomoci vidličkou) a šátečky dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme.