Reklama
Šátečky plněné špenátem a šunkou
Fotogalerie:

Šátečky plněné špenátem a šunkou

Jana Tomášková
Jana Tomášková
Praha

Šátečky se hodí jako rychlé řešení pro nečekanou návštěvu a jsou výborné.

Jana Tomášková, Praha

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 1/2 balení mražený špenát
  • 150 g šunkový salám
  • 1 menší cibule
  • trocha oleje
  • 1 rozšlehané vajíčko na potření
  • 1 - 2 stoužky česnek
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdříve si připravíme špenát obvyklým způsobem. Pak si osmahneme na kostičky nakrájenou šunku a vmícháme ji do špenátu.
  2. krok2 Listové těsto si rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka, na které dáme lžičkou špenátovou náplň. Šátečky přehneme a pořádně přimáčkneme. Dáme na plech vyložený pečičím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Smažíme zprudka, aby se neroztekly. Patricie Wagnerová, Prachatice
Za pár korun /03.12.14
Langoše

Langoše

Jsou krásně křupavé a pořídíš je levně.
Marie Dlesková, Klamoš
Za pár korun /28.02.10
Banánový salát s karí

Banánový salát s karí

Podáváme dobře vychlazený.

Daniela Flanderková, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /04.02.17
Pórkový pekáč

Pórkový pekáč

Jsou dobré teplé i studené.

Petra Odehnalová, Brno

Za pár korun /10.07.16
Dýně hokkaido s vůní ořechů

Dýně hokkaido s vůní ořechů

Táňa Lišková, Velké Meziříčí

Za pár korun /01.07.18
Bramborové placky

Bramborové placky

K večeři máme rádi bramborové placky.
Šárka Adámková, Praha
Za pár korun /21.07.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu