Reklama
Salát s feta sýrem
Fotogalerie:

Salát s feta sýrem

Klára Samková

Příbramsko
Zbožňuju feta sýr. Jeho úžasná chuť se dá využít na mnoho způsobů. Používám ho do salátů, toastů, pizzy i polévek. Dá se mlsat i jako zdravá pochoutka k vínu. Při každém jídle s fetou se mi vybaví vzpomínky na mé milované Řecko.
Klára Samková, Příbramsko

Ingredience

  • 200 g sýr feta
  • 3 rajčata
  • 10 olivy
  • 1 paprika
  • 1 okurka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžíce petržel
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 2 lžíce kapary

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Umytá rajčata a okurky (bez slupky) nakrájíme na plátky a papriku a cibuli na kroužky.
  2. Zeleninu vložíme do salátové mísy a smícháme ji s olivami, nadrobno nasekanou petrželkou, oreganem, kapary a kousky fety.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosové muffiny s vůní citronu

Kokosové muffiny s vůní citronu

Hodí se jako pohoštění nebo jako méně obvyklá, ale o to zajímavější snídaně. ...
Za pár korun /07.09.16
Bramboračka s hlívou ústřičnou

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Hlíva posiluje imunitu

Podle receptu Evy Šimáčkové z Kladrub

Za pár korun /11.10.18
Karotkový krém se zázvorem

Karotkový krém se zázvorem

Luxusní

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /27.01.18
Švédské zapečené brambory

Švédské zapečené brambory

Plátky syrových brambor pečených s pórkem a smetanou.
Za pár korun /10.04.17
Žuvka

Žuvka

Tradiční východoslovenská polévka.

Tasia Miturová, Bartošovice

Za pár korun /02.10.13
Hranolky z cukety

Hranolky z cukety

Tentokrát jsem zkusila každou porci zapéct do úhledné mřížky, šlo to dobře.

...

Za pár korun /07.08.16
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama