Dá se jíst samostatně nebo jako příloha.
Dobromila Havlíková, Havlíčkův Brod
Ingredience
- 2 menší uvařené červené řepy
- 400 g brambory uvařené ve slupce
- 1 avokádo
- trocha citronové šťávy
- 1 cibule
- sůl podle potřeby
- trocha čerstvě mletého pepře
- 5 lžic majonéza light
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvařenou řepu nakrájíme na kostky, brambory na plátky. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Ve velké míse smícháme řepu s plátky brambor, avokádem a cibulí. Salát osolíme, opepříme a přidáme majonézu. Vše dobře promícháme a ihned podáváme.