Reklama
Salámové chlebánky
Fotogalerie:

Salámové chlebánky

Monika Nejedlá

Staré Sedliště

Jsou dobré jen tak nebo třeba ke guláši.

Monika Nejedlá, Staré Sedliště

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 1 lžička sůl
  • 400 ml voda
  • 1 sušené droždí
  • 300 g měkký salám
  • trocha oleje na plech
  • 1 vejce
  • trocha kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, soli , vody a droždí zaděláme těsto a přidáme na kostičky nakrájený salám. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
  2. Po vykynutí vykrájíme lžící kousky a tvarujeme bochánky, které klademe na plech vymazaný olejem. Necháme je ještě chvíli odpočinout a pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s petrželkovým dipem

Brambory s petrželkovým dipem

Na podzim se vždy těším na brambory, to je jídlo podle mého gusta. Mohla bych ...
Za pár korun /03.02.10
Nadívaný beránek

Nadívaný beránek

Je ještě lepší než ten piškotový.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /03.02.14
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Peču je manželovi a synu Vojtíškovi.
Martina Vlasáková, 
Opočnice
Za pár korun /16.01.10
Cibulová pizza se smetanou

Cibulová pizza se smetanou

Z tohoto množství surovin uděláš 1 velkou nebo 2 malé pizzy.

Majka Hrbáčková, ...

Za pár korun /03.05.16
Placky s povidly

Placky s povidly

Místo povidel klidně použij marmeládu.

Soňa Uhrová, Slavkov

Za pár korun /17.06.17
Bramborovo-špenátové noky

Bramborovo-špenátové noky

Jsou výborné se sýrovou omáčkou.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Za pár korun /09.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu