Reklama
Reklama
Salámová pomazánka
Fotogalerie:

Salámová pomazánka

Lucie Doubravová

Vamberk
Zažene rychle hlad či poslouží jako pohoštění.
Lucie Doubravová, Vamberk

Ingredience

  • 300 g salám měkký
  • 2 okurky sterilované
  • 2 vejce vařená
  • 100 g máslo pomazánkové
  • 2 lžíce mléko
  • špetka sůl
  • špetka paprika sladká mletá

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Salám‚ kyselé okurky a vařená vejce nastrouháme na struhadle nebo nakrájíme na velmi malé kostičky. Potom vše nasypeme do mísy.
  2. Přidáme máslo‚ mléko‚ sůl a papriku podle chuti, promícháme. Potom celou směs důkladně šleháme, dokud nevznikne jemná pomazánka.
  3. Salámovou pomazánku podáváme s jakýmkoli pečivem. Hodí se jako rychlá večeře nebo jako pohoštění, když přijde nečekaná návštěva. To ji mažu na veku a zdobím zeleninou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pochoutková pomazánka

Pochoutková pomazánka

Zatím ji všichni naši hosté velmi chválili. Irena Hofreiterová, Praha
Za pár korun /13.11.09
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Jídlo na způsob španělských ptáčků.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /24.05.16
Kari čočka s bramborem

Kari čočka s bramborem

Zdravý a sytý oběd.

Jana Kotoučková, Veselice

Za pár korun /04.08.13
Zavařené houby v láku

Zavařené houby v láku

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /01.07.18
Zapékaný patizon

Zapékaný patizon

Vejce při zapékání ztuhnou, sýr se rozteče.

Jana Heidingerová, Praha

Za pár korun /02.08.15
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Podávej s vejcem na hniličku a s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama