Reklama
Salámová pomazánka
Fotogalerie:

Salámová pomazánka

Lucie Doubravová

Vamberk
Zažene rychle hlad či poslouží jako pohoštění.
Lucie Doubravová, Vamberk

Ingredience

  • 300 g salám měkký
  • 2 okurky sterilované
  • 2 vejce vařená
  • 100 g máslo pomazánkové
  • 2 lžíce mléko
  • špetka sůl
  • špetka paprika sladká mletá

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Salám‚ kyselé okurky a vařená vejce nastrouháme na struhadle nebo nakrájíme na velmi malé kostičky. Potom vše nasypeme do mísy.
  2. Přidáme máslo‚ mléko‚ sůl a papriku podle chuti, promícháme. Potom celou směs důkladně šleháme, dokud nevznikne jemná pomazánka.
  3. Salámovou pomazánku podáváme s jakýmkoli pečivem. Hodí se jako rychlá večeře nebo jako pohoštění, když přijde nečekaná návštěva. To ji mažu na veku a zdobím zeleninou.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Strapačky se slaninou a zelím

Strapačky se slaninou a zelím

Jednoduchý a vydatný oběd či  večeře pro celou rodinu. Alena ...
Za pár korun /06.01.16
Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Odlehčená ‚‚zemlbába‘‘

Tvaroh používám zásadně nízkotučný.
Petra Temiaková, Praha
Za pár korun /27.12.11
Vylepšená hermelínová pomazánka

Vylepšená hermelínová pomazánka

Nejlepší je s domácím chlebem.

Květa Šindelářová, Praha

Za pár korun /02.02.17
Párková polévka

Párková polévka

Chutná mému synkovi, vařím ji často.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Za pár korun /24.11.08
Česnekové noky

Česnekové noky

Z brambor se dá čarovat! I když noky nemá někdo příliš rád, na tomto ...
Za pár korun /16.06.12
Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Ideální sytá polévka při nedostatku času i financí.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Za pár korun /08.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu