Reklama
Rýžové lečo
Fotogalerie:

Rýžové lečo

Jaroslava Mudrochová

Dolníky

Kdo má rád ostřejší, přidá pálivou papriku.

Jaroslava Mudrochová, Dolníky

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 rajčata
  • 5 papriky
  • 200 g měkký salám
  • 4 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1–2 sáčky předvařená rýže

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme na kostky. Nasypeme je do hrnce a necháme dusit doměkka. Přidáme měkký salám, který jsme také pokrájeli na kostky. Potom vmícháme vejce, osolíme a opepříme.

  2. Předvařenou rýži propláchneme a vysypeme ze sáčku přímo do leča. Dobře promícháme a za občasného míchání dusíme rýži doměkka. Rýže vsákne šťávu, kterou uvolnily rajčata a papriky. Dosolíme a podáváme.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Banánový salát s karí

Banánový salát s karí

Podáváme dobře vychlazený. Daniela Flanderková, Bakov nad Jizerou
Za pár korun /04.02.17
Cibulánky

Cibulánky

Nejlepší jsou druhý den, pěkně odleželé.
Lenka Danišová, Jirkov
Za pár korun /01.08.11
Zapečená jablka se sněhem

Zapečená jablka se sněhem

Zdravý ovocný zákusek po dobrém obědě ti linii rozhodně nezničí.
Veronika ...
Za pár korun /03.02.10
Ševcovský mls

Ševcovský mls

Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z ...
Za pár korun /06.03.09
Langoše podomácku

Langoše podomácku

Našim klukům je dělám rovnou ze dvou dávek.

Mirka Dlasková, Praha

Za pár korun /13.02.14
Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Je to taková falešná dršťková, ale chuťově bych řekla, že je ještě mnohem lepší.
...
Za pár korun /18.05.11
 

Nejnovější

Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu Marcely Hlavsové z Prahy
Škola vaření /17.01.18
Jablkové müsli řezy

Jablkové müsli řezy

Připraveno podle receptu

Michaely Pivoňkové z Krnova

Zdravě a chutně /17.01.18
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Připraveno podle receptu

Kamily Nové z Hulína

Všehochuť /17.01.18
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
Pizza čtyři roční období

Pizza čtyři roční období

Upečeno podle receptu

Mirky Hejdové z Karlových Varů

Všehochuť /15.01.18
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Tvarohový moučník s ovocem

Tvarohový moučník s ovocem

Milada Zámečníková, Děčín

Sladký život /12.01.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Koláč s vejci a špenátem

Koláč s vejci a špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /11.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama