Rýžové kuličky
Fotogalerie:

Rýžové kuličky

Lida Guk

Pacov
Připrav pro své přátele toto jednoduché pohoštění. Určitě si pochutnají.
Lida Guk, Pacov

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 200 g sýr eidam
  • 2 vejce
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme vodu a rýži necháme zchladnout.
  2. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do rýže a promícháme.
  3. Z této směsi vytvoříme malé kuličky, které namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme ve fritovacím hrnci. Tuk necháme okapat na savém ubrousku.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové zelí se špekem

Cuketové zelí se špekem

Mám ho raději než klasické, nenadýmá. Ivana Bubáková, Třinec
Za pár korun /21.02.16
Pórkový závin

Pórkový závin

Slané moučníky jsou u nás velmi oblíbené.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Za pár korun /08.02.14
Syrečkové  bramboráky

Syrečkové bramboráky

Já kmín nemusím, ale ty si ho do bramboráku určitě přidej. 

Ludmila ...

Za pár korun /17.10.16
Brambory po Vendolsku

Brambory po Vendolsku

Voňavá šťavnatá večeře.
Za pár korun /11.12.16
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Velice zdravá. 

Anna Slavíková, Zašová 

Za pár korun /05.03.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama