Reklama
Rychlé pletýnky
Fotogalerie:

Rychlé pletýnky

Jana Tomášková

Praha

Výhodou je, že se nemusí nechat kynout.

Jana Tomášková, Praha

Ingredience

  • 250 g polohrubá mouka
  • 1/2 kypřicí prášek
  • 1/2 lžičky sůl
  • 10 g cukr
  • 100 g tuk
  • 1 vejce
  • 125 ml mléko
  • 1 rozšlehané vejce na potření
  • 80 g směs oříšků na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme nastrouhaný tuk, vejce, mléko a zaděláme těsto, které důkladně propracujeme. Z těsta vyválíme asi 10 válečků, které v polovině přehneme a zatočíme v pletýnku.

  2. Rozehřejeme troubu na 190 °C. Oříšky zatím jemně nasekáme a posypeme jimi pletýnky potřené rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 20 minut na plechu vyloženém pečicím papírem. Pokud se nám zdá, že se pečou příliš rychle, můžeme teplotu snížit na 175 °C.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkový pekáč

Pórkový pekáč

Jsou dobré teplé i studené. Petra Odehnalová, Brno
Za pár korun /10.07.16
Tymiánové noky v rajské omáčce

Tymiánové noky v rajské omáčce

Báječná vzpruha do chladných podzimních dnů.

Eva Marečková, Jihlava

Za pár korun /18.02.15
Ředkvičky smažené v těstíčku

Ředkvičky smažené v těstíčku

Jsou dobré i jen tak na zobání k pivu.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /29.03.15
Čočková polévka

Čočková polévka

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce.

Petra Lišková, Hradec Králové

Za pár korun /13.02.16
Krémová mrkvičková polévka

Krémová mrkvičková polévka

Levná polévka plná vitaminů.

Tereza Honzková, Bílovec

Za pár korun /14.06.17
Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu.
Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama