Reklama
Rychlé pletýnky
Fotogalerie:

Rychlé pletýnky

Jana Tomášková

Praha

Výhodou je, že se nemusí nechat kynout.

Jana Tomášková, Praha

Ingredience

  • 250 g polohrubá mouka
  • 1/2 kypřicí prášek
  • 1/2 lžičky sůl
  • 10 g cukr
  • 100 g tuk
  • 1 vejce
  • 125 ml mléko
  • 1 rozšlehané vejce na potření
  • 80 g směs oříšků na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme nastrouhaný tuk, vejce, mléko a zaděláme těsto, které důkladně propracujeme. Z těsta vyválíme asi 10 válečků, které v polovině přehneme a zatočíme v pletýnku.

  2. Rozehřejeme troubu na 190 °C. Oříšky zatím jemně nasekáme a posypeme jimi pletýnky potřené rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 20 minut na plechu vyloženém pečicím papírem. Pokud se nám zdá, že se pečou příliš rychle, můžeme teplotu snížit na 175 °C.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem
Za pár korun /18.02.20
Cuketové medailonky

Cuketové medailonky

Tyto bramboráčky jsou daleko šťavnatější.
Markéta Nováková,
Nová Včelnice
...
Za pár korun /19.11.10
Arašídová pomazánka

Arašídová pomazánka

Je skvělá‚ protože obsahuje zdravé tuky z arašídů.
Tereza Mrowiecová, ...
Za pár korun /08.06.10
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Chutnají samotné i jako příloha k masu.

Jana Součková, Praha

Za pár korun /23.10.13
Houbové špízy

Houbové špízy

Hana Králíková, Milevsko

Za pár korun /10.08.18
Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Připravuji ji, když mají přijít přátelé.
Hana Müllerová, Zlaté Hory
Za pár korun /03.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu