Výhodou je, že se nemusí nechat kynout.
Jana Tomášková, Praha
Ingredience
- 250 g polohrubá mouka
- 1/2 kypřicí prášek
- 1/2 lžičky sůl
- 10 g cukr
- 100 g tuk
- 1 vejce
- 125 ml mléko
- 1 rozšlehané vejce na potření
- 80 g směs oříšků na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme nastrouhaný tuk, vejce, mléko a zaděláme těsto, které důkladně propracujeme. Z těsta vyválíme asi 10 válečků, které v polovině přehneme a zatočíme v pletýnku.
-
Rozehřejeme troubu na 190 °C. Oříšky zatím jemně nasekáme a posypeme jimi pletýnky potřené rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 20 minut na plechu vyloženém pečicím papírem. Pokud se nám zdá, že se pečou příliš rychle, můžeme teplotu snížit na 175 °C.