Reklama
Reklama
Rychlá mrkvová polévka s pohankou
Fotogalerie:

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Ideální sytá polévka při nedostatku času i financí.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • 6 ks mrkev
  • 2 lžíce máslo
  • 2 vejce
  • pohanková krupice na zahuštění
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev nahrubo nastrouháme a orestujeme na rozpuštěném másle, aby změkla a nasála chuť másla. Zalijeme vařící vodou a vaříme pár minut.

  2. Přidáme vejce, pohankovou krupičku podle potřeby a chuti (na zahuštění), sůl a pepř. Až se nám uvaří vejce, můžeme servírovat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Pochutnáš si na nich, přestože neobsahují žádné maso. Michaela Vyhnalová, ...
Za pár korun /08.06.10
Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si.

Kateřina Benešová, ...

Za pár korun /28.02.12
Osvěžující jahodový sirup

Osvěžující jahodový sirup

Gabriela Jílková, Polička

Za pár korun /29.06.18
Štědrovečerní hubník

Štědrovečerní hubník

Letos bylo hub opravdu hodně, a tak máme plný mrazák. Mražené houby totiž mají ...
Za pár korun /03.11.08
Jednoduché lečo

Jednoduché lečo

Když je dobré počasí a cuketám se daří, máme postaráno o spoustu různých ...

Za pár korun /30.07.16
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec ...
Za pár korun /27.05.10
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama