Reklama
Růžičky z listového těsta
Fotogalerie:

Růžičky z listového těsta

Jana Boháčová
Jana Boháčová
Děčín

Výborné pohoštění na párty.

Jana Boháčová, Děčín

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 300 g turistický salám

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto si vyválíme, nakrájíme rádýlkem proužky široké asi 2cm a dlouhé asi 22 cm.

  2. Kolečka turistického salámu rozkrojíme napůl. Jeden cm od kraje položíme na každý proužek 4 půlkolečka salámu tak, aby kousek obloučku přesahoval nahoře okraj těsta.

  3. Proužek se salámem opatrně stočíme a tím se nám vytvoří růžička, kterou můžeme nakonci namočit trochou vody, aby se nám nerozmotala.

  4. Růžičky pečeme na pečícím papíru asi 15 minut na 150 °C.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Langoše

Langoše

Zdenka Pěstová, Větřní
Za pár korun /25.01.19
Jogurtový salát

Jogurtový salát

Dietní a přitom velmi dobrý!
Barbora Gavláková, Havířov
Za pár korun /22.02.10
Houbičky nakyselo

Houbičky nakyselo

Na sladké si moc nepotrpím, ale jsem nadšená houbařka, která přinese z lesa ...
Za pár korun /19.11.08
Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky plněné špenátem a šunkou

Šátečky se hodí jako rychlé řešení pro nečekanou návštěvu a jsou výborné.

Jana ...

Za pár korun /21.02.13
Guláš z kozáků a paprik

Guláš z kozáků a paprik

Na guláš je lepší vybrat pevnější houby.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /05.11.13
Těstoviny se špenátem a nivou

Těstoviny se špenátem a nivou

Rychlý a chutný recept, lze podávat i zastudena.

Eva Aeurová, Loděnice

Za pár korun /10.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu