Reklama
Reklama
Rohlíky
Fotogalerie:

Rohlíky

Zdeňka Hlocká
Zdeňka Hlocká
Kolín 2

Místo sádla se dá použít hera.

Zdeňka Hlocká, Praha

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 400g hladká mouka
  • 200ml vlažná voda
  • 50g změklé sádlo
  • 1 lžička cukr
  • 1,5 lžičky sůl
  • 20g nebo 2 lžičky čerstvé droždí
  • trocha mák a sezam na posypání
  • 1 na potření vejce

Doba přípravy

120 minut

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu‚ sádlo‚ přidáme mouku‚ cukr, sůl a droždí. Zvolíme si program na zpracování těsta.

  2. Vykynuté těsto si dáme na vál s troškou hladké mouky‚ rozdělíme ho na 12 kousků a děláme jednotlivé rohlíky (nebo pleteme housky). Na plechu vyloženém pečicím papírem je necháme 20 minut dokynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem či sezamem a pečeme 10 minut při 200 °C.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Provensálské bagety

Provensálské bagety

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na ...

Za pár korun /28.02.12
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Touto pomazánkou mile překvapíme každou návštěvu.
Za pár korun /27.03.12
Nivové tyčinky

Nivové tyčinky

Sýrové tyčinky jsou výborné k vínu.
Za pár korun /06.01.12
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Pokud máme doma šikovného pomocníka, jde pečení skvěle od ruky. 

Krystýna ...

Za pár korun /04.12.12
Houbová polévka

Houbová polévka

Zahřeje i zasytí.

Markéta Vušková

Za pár korun /24.11.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama