Rohlíčky se slaninou
Fotogalerie:

Rohlíčky se slaninou

Eva Kretzová
Eva Kretzová
Oslavany

Kynutá dobrota s vůní slaniny.

Eva Kretzová, Oslavany

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • 500 g hladká mouka
  • špetka sůl
  • 150 ml slunečnicový olej
  • 1 žloutek
  • 1 vejce na potření
  • 200 g anglická slanina
  • 200 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z mléka‚ droždí‚ cukru a 2 lžic hl. mouky. Do mísy nasypeme mouku‚ sůl‚ olej‚ žloutek a nakonec vlijeme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout. Kynutí trvá asi 45 minut.

  2. Když je těsto vykynuté, rozdělíme je na dvě části. Vyválíme dva obdélníky, každý zhruba 0,5 cm silný. Z těchto obdélníků rádýlkem vykrájíme trojúhelníčky. Na ně rozložíme anglickou slaninu nebo sýr (může být i párek – prostě to, co nám chutná).

  3. Trojúhelníčky stočíme do tvaru rohlíčků‚ které naskládáme na tukem vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut v teple kynout.

  4. Potom rohlíčky důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C, dokud nezezlátnou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá svačinka

Rychlá svačinka

Čínské zelí máme v salátech rádi. Aneta Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /11.02.17
Domácí langoše

Domácí langoše

Teplá večeře ze surovin, které bývají po ruce.
Alena Stibanová, Skorkov
Za pár korun /06.03.09
Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.02.13
Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Po usušení je uskladníme nebo hned uvaříme.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /08.09.16
Závin s kopřivami

Závin s kopřivami

Jak nastane sezona mladých kopřiv, snažím se je využít na různé způsoby.
Soňa...
Za pár korun /21.04.10
Pečené brambory

Pečené brambory

Lákavé plněné brambory, které už několik let připravuje moje dcera Terinka.
Alena ...
Za pár korun /07.11.10
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama