Reklama
Rohlíčky se slaninou
Fotogalerie:

Rohlíčky se slaninou

Eva Kretzová
Eva Kretzová
Oslavany

Kynutá dobrota s vůní slaniny.

Eva Kretzová, Oslavany

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • 500 g hladká mouka
  • špetka sůl
  • 150 ml slunečnicový olej
  • 1 žloutek
  • 1 vejce na potření
  • 200 g anglická slanina
  • 200 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z mléka‚ droždí‚ cukru a 2 lžic hl. mouky. Do mísy nasypeme mouku‚ sůl‚ olej‚ žloutek a nakonec vlijeme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout. Kynutí trvá asi 45 minut.

  2. Když je těsto vykynuté, rozdělíme je na dvě části. Vyválíme dva obdélníky, každý zhruba 0,5 cm silný. Z těchto obdélníků rádýlkem vykrájíme trojúhelníčky. Na ně rozložíme anglickou slaninu nebo sýr (může být i párek – prostě to, co nám chutná).

  3. Trojúhelníčky stočíme do tvaru rohlíčků‚ které naskládáme na tukem vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut v teple kynout.

  4. Potom rohlíčky důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C, dokud nezezlátnou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborák s moravským zelím

Bramborák s moravským zelím

Klasika, která nikdy nezevšední. Vlasta Rýdlová, Jablonec
Za pár korun /27.04.16
Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Do lineckého cukroví nebo na koláč je díky své pikantní chuti nejlepší.

Josef ...

Za pár korun /24.08.16
Žampiony plněné masem

Žampiony plněné masem

Voňavé a dobré.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /14.11.12
Rohlíky

Rohlíky

Místo sádla se dá použít hera.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /28.02.12
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Lahůdka pro věčně hladové krky – zasytí.
Iveta Musilová, Jihlava
Za pár korun /29.09.08
Rajčata s cibulí

Rajčata s cibulí

Zpracuj úrodu.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /07.10.15
 

Nejnovější

Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm. Kryštof Slánský, Brno
Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama