Reklama
Rohlíčky se slaninou
Fotogalerie:

Rohlíčky se slaninou

Eva Kretzová
Eva Kretzová
Oslavany

Kynutá dobrota s vůní slaniny.

Eva Kretzová, Oslavany

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • 500 g hladká mouka
  • špetka sůl
  • 150 ml slunečnicový olej
  • 1 žloutek
  • 1 vejce na potření
  • 200 g anglická slanina
  • 200 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z mléka‚ droždí‚ cukru a 2 lžic hl. mouky. Do mísy nasypeme mouku‚ sůl‚ olej‚ žloutek a nakonec vlijeme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout. Kynutí trvá asi 45 minut.

  2. Když je těsto vykynuté, rozdělíme je na dvě části. Vyválíme dva obdélníky, každý zhruba 0,5 cm silný. Z těchto obdélníků rádýlkem vykrájíme trojúhelníčky. Na ně rozložíme anglickou slaninu nebo sýr (může být i párek – prostě to, co nám chutná).

  3. Trojúhelníčky stočíme do tvaru rohlíčků‚ které naskládáme na tukem vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut v teple kynout.

  4. Potom rohlíčky důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C, dokud nezezlátnou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /27.02.13
Bramborová roláda

Bramborová roláda

Tuto lahodnou roládu si děláváme k obědu, je lehoučká, dietní i dobroučká. ...
Za pár korun /02.08.13
Cibulová pizza se smetanou

Cibulová pizza se smetanou

Z tohoto množství surovin uděláš 1 velkou nebo 2 malé pizzy.

Majka Hrbáčková, ...

Za pár korun /03.05.16
Polévka z tomatového pyré s vločkami

Polévka z tomatového pyré s vločkami

Vyzkoušej ji – má zajímavou chuť.
Jana Drašnerová,
Světlá nad Sázavou
Za pár korun /28.02.10
Dušená kapusta  se saláme

Dušená kapusta se saláme

Vyzkoušej moji výbornou kapustu.
Jana Turrnovská, Cheb
Za pár korun /10.03.10
Plněné skořápky

Plněné skořápky

Veselé velikonoční pohoštění.

Markéta Pilná, Benešov

Za pár korun /26.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu