Reklama
Reklama
Rohlíčky se slaninou
Fotogalerie:

Rohlíčky se slaninou

Eva Kretzová
Eva Kretzová
Oslavany

Kynutá dobrota s vůní slaniny.

Eva Kretzová, Oslavany

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • 500 g hladká mouka
  • špetka sůl
  • 150 ml slunečnicový olej
  • 1 žloutek
  • 1 vejce na potření
  • 200 g anglická slanina
  • 200 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z mléka‚ droždí‚ cukru a 2 lžic hl. mouky. Do mísy nasypeme mouku‚ sůl‚ olej‚ žloutek a nakonec vlijeme kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout. Kynutí trvá asi 45 minut.

  2. Když je těsto vykynuté, rozdělíme je na dvě části. Vyválíme dva obdélníky, každý zhruba 0,5 cm silný. Z těchto obdélníků rádýlkem vykrájíme trojúhelníčky. Na ně rozložíme anglickou slaninu nebo sýr (může být i párek – prostě to, co nám chutná).

  3. Trojúhelníčky stočíme do tvaru rohlíčků‚ které naskládáme na tukem vymazaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut v teple kynout.

  4. Potom rohlíčky důkladně potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C, dokud nezezlátnou.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkový pekáč

Pórkový pekáč

Jsou dobré teplé i studené. Petra Odehnalová, Brno
Za pár korun /10.07.16
Báč z brambor

Báč z brambor

Návrat k receptům našich babiček.
Věra Křížová, Hranice
Za pár korun /06.10.08
Pikantní salát

Pikantní salát

Je vynikající, používám ho jako přílohu k masu.

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /08.08.16
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /11.05.15
Květák na karí

Květák na karí

Je skvělý s osmaženými kousky krůtího nebo kuřecího masa.

Irena Válová, ...

Za pár korun /27.05.16
Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké.
Marie Kolářová, Dub nad Moravou
Za pár korun /21.04.10
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama