Reklama
Rohlíčky
Fotogalerie:

Rohlíčky

Lucie Luxová

Praha
Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču.
Lucie Luxová, Praha

Ingredience

  • 200 g mouka polohrubá
  • 200 g mouka špaldová
  • 100 g mouka žitná
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 balení droždí instantní
  • 2 lžičky sůl
  • 2 hrsti vločky ovesné
  • 3 lžíce olej olivový
  • 250 ml voda vlažná
  • na potření vejce
  • 1 lžička sezam
  • 1 lžíce na posypání sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky smícháme dohromady. Do vlažné vody přidáme cukr, trochu mouky a droždí. Rozmícháme a necháme 3–5 minut odstát.
  2. Vmísíme zbytek mouky, sůl, ovesné vločky a olivový olej. Těsto vypracujeme nejlépe ručním elektrickým hnětačem. Nesmí se lepit. Popřípadě ručně zapracujeme ještě trochu mouky. Necháme těsto hodinu v teple kynout.
  3. Pak je rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rozdělíme na 8 trojúhelníků, které balíme do rohlíčků.
  4. Špičky potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se rohlík při pečení nerozmotal. Poskládáme rohlíky na plech a nakonec je ještě na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a hrubou solí a necháme přibližně 15 minut kynout.
  5. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapékaný patizon

Zapékaný patizon

Vejce při zapékání ztuhnou, sýr se rozteče. Jana Heidingerová, Praha
Za pár korun /02.08.15
Okurky v karí

Okurky v karí

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /27.07.17
Plněná vaječná omeleta

Plněná vaječná omeleta

Oběd nebo večeře pro vegetariány.
Jana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /03.02.11
Plzeňská bramborová buchta s párky

Plzeňská bramborová buchta s párky

Mám ji ráda už od dětství, babička mi ji připravovala o prázdninách. Dá se ...

Za pár korun /13.11.13
Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Rybí polévku nemám moc ráda, o svátcích si pochutnám na drůbeží.
Kateřina ...
Za pár korun /13.12.08
Špekáčkové špízy

Špekáčkové špízy

Hodí se k nim hořčice a kečup.

Lucie Novotná, Most

Za pár korun /14.07.16
 

Nejnovější

Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná! Ruth Šklíbová, Trutnov
Škola vaření /20.08.17
Rybí směs v chlebové placce

Rybí směs v chlebové placce

K téhle dobrotě se skvěle hodí dresink z bílého jogurtu nebo i jogurt samotný.

...

Vaříme express /20.08.17
Sýrové muffinky

Sýrové muffinky

Koupě plechu na muffiny byla skvělá volba. Teď nevím, jestli dřív péct sladké, ...

Vaříme express /20.08.17
Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

Čaj je celoroční pití. Je skvělý teplý i studený.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /20.08.17
Sekaná plněná paprikovým luskem

Sekaná plněná paprikovým luskem

Výtečně chutná s čerstvým chlebem.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.17
Domácí meruňkový džus

Domácí meruňkový džus

Pokud ti zbývá hodně meruněk, nemohou skončit líp než v džusu!

Iveta Čutková,...

Sladký život /20.08.17
Malinovo-borůvková zmrzlina

Malinovo-borůvková zmrzlina

Smetanová zmrzlina s ovocem ze zahrádky je naším nejoblíbenějším osvěžením.

...

Sladký život /20.08.17
Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama