Reklama
Reklama
Rohlíčky
Fotogalerie:

Rohlíčky

Lucie Luxová

Praha
Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču.
Lucie Luxová, Praha

Ingredience

  • 200 g mouka polohrubá
  • 200 g mouka špaldová
  • 100 g mouka žitná
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 balení droždí instantní
  • 2 lžičky sůl
  • 2 hrsti vločky ovesné
  • 3 lžíce olej olivový
  • 250 ml voda vlažná
  • na potření vejce
  • 1 lžička sezam
  • 1 lžíce na posypání sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky smícháme dohromady. Do vlažné vody přidáme cukr, trochu mouky a droždí. Rozmícháme a necháme 3–5 minut odstát.
  2. Vmísíme zbytek mouky, sůl, ovesné vločky a olivový olej. Těsto vypracujeme nejlépe ručním elektrickým hnětačem. Nesmí se lepit. Popřípadě ručně zapracujeme ještě trochu mouky. Necháme těsto hodinu v teple kynout.
  3. Pak je rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rozdělíme na 8 trojúhelníků, které balíme do rohlíčků.
  4. Špičky potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se rohlík při pečení nerozmotal. Poskládáme rohlíky na plech a nakonec je ještě na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a hrubou solí a necháme přibližně 15 minut kynout.
  5. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové placičky

Bramborové placičky

Dáváme si k nim sklenici mléka. Blanka Žežulková, Mělník
Za pár korun /04.02.16
Bramborové placky

Bramborové placky

K večeři máme rádi bramborové placky.
Šárka Adámková, Praha
Za pár korun /21.07.08
Jablkovo-bezinková povidla

Jablkovo-bezinková povidla

Začíná sezona jablek i bezinek, a tak by se recept mohl hodit. Jablková povidla ...

Za pár korun /04.08.16
Brambory na grilu

Brambory na grilu

Skvělá příloha ke grilovaným masům.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /28.08.15
Smažené plněné rohlíky

Smažené plněné rohlíky

Vůbec to nechutná jako obyčejné rohlíky.
Lenka Maryášová, Slavičín
Za pár korun /15.01.10
Květáková polévka

Květáková polévka

Dělám ji z vody, v níž vařím květák.

Hana Součková, Strakonice

Za pár korun /23.06.13
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama