Reklama
Rohlíčky
Fotogalerie:

Rohlíčky

Lucie Luxová

Praha
Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču.
Lucie Luxová, Praha

Ingredience

  • 200 g mouka polohrubá
  • 200 g mouka špaldová
  • 100 g mouka žitná
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 balení droždí instantní
  • 2 lžičky sůl
  • 2 hrsti vločky ovesné
  • 3 lžíce olej olivový
  • 250 ml voda vlažná
  • na potření vejce
  • 1 lžička sezam
  • 1 lžíce na posypání sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky smícháme dohromady. Do vlažné vody přidáme cukr, trochu mouky a droždí. Rozmícháme a necháme 3–5 minut odstát.
  2. Vmísíme zbytek mouky, sůl, ovesné vločky a olivový olej. Těsto vypracujeme nejlépe ručním elektrickým hnětačem. Nesmí se lepit. Popřípadě ručně zapracujeme ještě trochu mouky. Necháme těsto hodinu v teple kynout.
  3. Pak je rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rozdělíme na 8 trojúhelníků, které balíme do rohlíčků.
  4. Špičky potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se rohlík při pečení nerozmotal. Poskládáme rohlíky na plech a nakonec je ještě na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a hrubou solí a necháme přibližně 15 minut kynout.
  5. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí cuketový dortík

Domácí cuketový dortík

Pavlína Kotrbová, Jihlava
Za pár korun /02.11.18
Květáková polévka

Květáková polévka

Dělám ji z vody, v níž vařím květák.

Hana Součková, Strakonice

Za pár korun /23.06.13
Bramborovo-zeleninové karbanátky

Bramborovo-zeleninové karbanátky

Podle receptu

Jitky Hoffmanové z Vyškova

Za pár korun /10.03.18
Chlebové jednohubky

Chlebové jednohubky

Podáváme je k pivu nebo vínu.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /07.12.15
Houbový bramborák

Houbový bramborák

Nezapomeň je dobře zapít pivem.

Lenka Hajtmarová, Hlinsko

Za pár korun /01.02.16
Sýrové roládky

Sýrové roládky

Výborná chuťovka k vínečku.

Michaela Čejčíková, Rychvald

Za pár korun /12.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu