Reklama
Rohlíčky
Fotogalerie:

Rohlíčky

Lucie Luxová

Praha
Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču.
Lucie Luxová, Praha

Ingredience

  • 200 g mouka polohrubá
  • 200 g mouka špaldová
  • 100 g mouka žitná
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 1 balení droždí instantní
  • 2 lžičky sůl
  • 2 hrsti vločky ovesné
  • 3 lžíce olej olivový
  • 250 ml voda vlažná
  • na potření vejce
  • 1 lžička sezam
  • 1 lžíce na posypání sůl hrubá mořská

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky smícháme dohromady. Do vlažné vody přidáme cukr, trochu mouky a droždí. Rozmícháme a necháme 3–5 minut odstát.
  2. Vmísíme zbytek mouky, sůl, ovesné vločky a olivový olej. Těsto vypracujeme nejlépe ručním elektrickým hnětačem. Nesmí se lepit. Popřípadě ručně zapracujeme ještě trochu mouky. Necháme těsto hodinu v teple kynout.
  3. Pak je rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rozdělíme na 8 trojúhelníků, které balíme do rohlíčků.
  4. Špičky potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se rohlík při pečení nerozmotal. Poskládáme rohlíky na plech a nakonec je ještě na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a hrubou solí a necháme přibližně 15 minut kynout.
  5. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 10–15 minut.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinované lesní houby s balzamikem

Marinované lesní houby s balzamikem

Labužnický zážitek pro všechny, koho už nebaví vařit obyčejnou míchanici. Libor...
Za pár korun /11.12.11
Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

Kdo nejí maso, ale má rád karbanátky, nemusí smažit jen kapustové placičky.
Blanka ...
Za pár korun /22.01.09
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Sytá krémová polévka s jemnými nočky.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /05.10.17
Hranolky z cukety

Hranolky z cukety

Tentokrát jsem zkusila každou porci zapéct do úhledné mřížky, šlo to dobře.

...

Za pár korun /07.08.16
Okurková rajčátka

Okurková rajčátka

Nestihla ti dozrát rajčata? Zkus ta zelená naložit jako okurky. Chutnají skvěle!
Milan ...
Za pár korun /14.11.11
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama