Hamry nad Sázavou
Ingredience
- 1 cibule
- 1 lžíce sádlo
- 2 párky
- hrst hrášek sterilizovaný
- 1/2 paprika červená
- špetka kmín drcený
- špetka sůl
- špetka vegeta
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 2 lžíce voda
- 2 sáčky rýže
- na posypání sýr strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme. Cibuli osmahneme a přidáme oloupané, na kostičky nakrájené párky, které také osmahneme.
-
Přidáme na malé kostky nakrájenou papriku, hrášek, 2 lžíce vody a koření. Promícháme a dusíme do vyvaření vody. Nasypeme uvařenou rýži a zamícháme.
-
Kopečky rizota na talíři sypeme strouhaným sýrem. Podáváme s kyselou okurkou.