Reklama
Rizoto s červenou řepou
Fotogalerie:

Rizoto s červenou řepou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Má úžasnou barvu, už jen díky ní se člověku sbíhají sliny.

Anna Schmidtová, Tábor

Ingredience

  • 500 g červená řepa
  • 2 lžíce olej
  • sůl podle chuti
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce máslo
  • 250 g rýže
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 2 lžíce tvrdý sýr (eidam, gouda)
  • 4 lžíce zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Řepu oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na měsíčky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem a posolíme. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme do změknutí (podle velikosti 45–60 minut).

  2. krok2

    Mezitím oloupeme cibuli a česnek a oboje najemno nakrájíme. V hrnci rozpálíme máslo a zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli, potom přidáme česnek a asi po minutě rýži. Dobře promícháme, aby se rýže obalila tukem, a přilijeme vývar.

  3. krok3

    Přivedeme k varu, osolíme, přiklopíme a dáme asi na 20 minut do trouby. Z té vyndáme měkkou řepu a nakrájíme ji na malé plátky. Až změkne v troubě i rýže,vyndáme ji a vmícháme do ní nakrájenou řepu. Do rizota přidáme nastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme. Před podáváním ozdobíme kopečkem smetany.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Jednoduchá, rychlá a dobrá. Netradiční smetanová omáčka. Naďa Němejcová, ...
Za pár korun /28.10.14
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Syrníky z tvarůžků

Syrníky z tvarůžků

Kdo má rád pikantní chuť tvarůžků, nechá se určitě nalákat mým receptem a ...
Za pár korun /19.08.09
Panini po česku

Panini po česku

Hodí se jako chutná večeře, či občerstvení pro hosty. Dá se jíst i studené, ale ...

Za pár korun /03.05.12
Škvarkové pucky

Škvarkové pucky

Pucky se u nás říká sněhovým koulím.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /06.02.16
Mrkvové šátečky

Mrkvové šátečky

Je to starý recept zděděný po babičce.
Jaroslava Kordová, Míšov
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu