Reklama
Ředkvičkový salát na česnekovém toastu
Fotogalerie:

Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Olga Smetanová

Klatovy
Máme sice poměrně malou zahradu, ale na ředkvičky se tam místo vždycky najde. Sázím jich hodně, chodí je k nám mlsat i děti od sousedů. Jsou dobré jen tak na chleba s máslem, ale i ve formě salátu.
Olga Smetanová, Klatovy

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 8 ks chléb toastový
  • 2 stroužky česnek
  • 10 ks ředkvičky
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks citrón
  • 200 g nízkotučný krémový sýr
  • 6-8 listů zelený salát

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Toastové chleby potřené trochou másla vyskládáme na plech a v troubě dozlatova upečeme. Po upečení je necháme lehce zchladnout a potřeme stroužky česneku – podle vlastní chuti.
  2. krok2 Zeleninu opláchneme a necháme okapat, poté nastrouháme najemno (necháme si několik ředkviček na ozdobu).
  3. krok3 V misce promícháme nastrouhané ředkvičky společně s mrkví a krémovým sýrem (nebo s jiným typem měkkého sýra), přidáme lžíci majonézy (může být samozřejmě i sójová).
  4. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem a pár kapkami citronové šťávy.
  5. Hotovou pomazánku servírujeme na česnekových toastech obložených salátovým listem. Nahoře je ozdobíme pokrájenými plátky ředkviček a lístkem čerstvé petrželky.
     
    TIP: Je to hotová vitaminová bomba. Zapíjej čerstvou zeleninovou či ovocnou šťávou.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Chutnají dětem i dospělým a jejich příprava je jednoduchá a rychlá. ...
Za pár korun /21.07.17
Škvarkové šišky

Škvarkové šišky

Jsou lahodné a krásně křupavé.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /27.02.13
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc
Za pár korun /17.06.12
Langoše

Langoše

Zdenka Pěstová, Větřní

Za pár korun /25.01.19
Polévka z červené čočky a rajčat

Polévka z červené čočky a rajčat

Na tuhle polévku se vždycky všichni těší, přitom je úplně jednoduchá.

Vratislav ...

Za pár korun /04.01.16
Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Chtěl ji po mně syn po návratu z Ameriky, recept mám z internetu.

...
Za pár korun /12.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama