Reklama
Ředkvičkový salát na česnekovém toastu
Fotogalerie:

Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Olga Smetanová

Klatovy
Máme sice poměrně malou zahradu, ale na ředkvičky se tam místo vždycky najde. Sázím jich hodně, chodí je k nám mlsat i děti od sousedů. Jsou dobré jen tak na chleba s máslem, ale i ve formě salátu.
Olga Smetanová, Klatovy

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 8 ks chléb toastový
  • 2 stroužky česnek
  • 10 ks ředkvičky
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks citrón
  • 200 g nízkotučný krémový sýr
  • 6-8 listů zelený salát

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Toastové chleby potřené trochou másla vyskládáme na plech a v troubě dozlatova upečeme. Po upečení je necháme lehce zchladnout a potřeme stroužky česneku – podle vlastní chuti.
  2. krok2 Zeleninu opláchneme a necháme okapat, poté nastrouháme najemno (necháme si několik ředkviček na ozdobu).
  3. krok3 V misce promícháme nastrouhané ředkvičky společně s mrkví a krémovým sýrem (nebo s jiným typem měkkého sýra), přidáme lžíci majonézy (může být samozřejmě i sójová).
  4. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem a pár kapkami citronové šťávy.
  5. Hotovou pomazánku servírujeme na česnekových toastech obložených salátovým listem. Nahoře je ozdobíme pokrájenými plátky ředkviček a lístkem čerstvé petrželky.
     
    TIP: Je to hotová vitaminová bomba. Zapíjej čerstvou zeleninovou či ovocnou šťávou.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky  ve slanině

Kuřecí kousky ve slanině

Důležité je zvolit správné koření. Miroslava Žáčková, Praha
Za pár korun /11.07.14
Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Rybí polévku nemám moc ráda, o svátcích si pochutnám na drůbeží.
Kateřina ...
Za pár korun /13.12.08
Dobrá drožďová polévka

Dobrá drožďová polévka

Někdy přidám vyvařit jedno rozkrojené rajče.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /11.06.14
Žloutková polévka

Žloutková polévka

Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství.

Jana Dlasková, Hodonín

Za pár korun /25.03.16
Zapékaná vejce s kopřivami

Zapékaná vejce s kopřivami

Je to taková jarní vitaminová bomba.

Markéta Závadová, Tábor

Za pár korun /08.03.17
Langoše podomácku

Langoše podomácku

Našim klukům je dělám rovnou ze dvou dávek.

Mirka Dlasková, Praha

Za pár korun /13.02.14
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama