Reklama
Ředkvičkový salát na česnekovém toastu
Fotogalerie:

Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Olga Smetanová

Klatovy
Máme sice poměrně malou zahradu, ale na ředkvičky se tam místo vždycky najde. Sázím jich hodně, chodí je k nám mlsat i děti od sousedů. Jsou dobré jen tak na chleba s máslem, ale i ve formě salátu.
Olga Smetanová, Klatovy

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 8 ks chléb toastový
  • 2 stroužky česnek
  • 10 ks ředkvičky
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks citrón
  • 200 g nízkotučný krémový sýr
  • 6-8 listů zelený salát

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Toastové chleby potřené trochou másla vyskládáme na plech a v troubě dozlatova upečeme. Po upečení je necháme lehce zchladnout a potřeme stroužky česneku – podle vlastní chuti.
  2. krok2 Zeleninu opláchneme a necháme okapat, poté nastrouháme najemno (necháme si několik ředkviček na ozdobu).
  3. krok3 V misce promícháme nastrouhané ředkvičky společně s mrkví a krémovým sýrem (nebo s jiným typem měkkého sýra), přidáme lžíci majonézy (může být samozřejmě i sójová).
  4. Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem a pár kapkami citronové šťávy.
  5. Hotovou pomazánku servírujeme na česnekových toastech obložených salátovým listem. Nahoře je ozdobíme pokrájenými plátky ředkviček a lístkem čerstvé petrželky.
     
    TIP: Je to hotová vitaminová bomba. Zapíjej čerstvou zeleninovou či ovocnou šťávou.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rohlíčky

Rohlíčky

Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču. Lucie Luxová, ...
Za pár korun /19.01.11
Celerový řízek

Celerový řízek

Obalená dobrota s nezaměnitelnou chutí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /06.03.09
Nakládaná čína s játry

Nakládaná čína s játry

Nejraději ji máme s hranolky.

Pavla Tomanová, Orlová 

Za pár korun /28.09.15
Jarní pomazánka s vejci

Jarní pomazánka s vejci

Hotová je za chvíli a díky ředkvičkám je plná vitaminů.

Helena Martínková, Nové ...

Za pár korun /31.03.17
Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Tohle jídlo už připravuji od oka a vždycky se povede. Není na tom co pokazit a je to ...
Za pár korun /11.02.12
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama