Ingredience
- 1 lžíce máslo
- 8 ks chléb toastový
- 2 stroužky česnek
- 10 ks ředkvičky
- 2 ks mrkev
- 1 ks citrón
- 200 g nízkotučný krémový sýr
- 6-8 listů zelený salát
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Toastové chleby potřené trochou másla vyskládáme na plech a v troubě dozlatova upečeme. Po upečení je necháme lehce zchladnout a potřeme stroužky česneku – podle vlastní chuti.
-
Zeleninu opláchneme a necháme okapat, poté nastrouháme najemno (necháme si několik ředkviček na ozdobu).
-
V misce promícháme nastrouhané ředkvičky společně s mrkví a krémovým sýrem (nebo s jiným typem měkkého sýra), přidáme lžíci majonézy (může být samozřejmě i sójová).
-
Vše důkladně promícháme, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem a pár kapkami citronové šťávy.
-
Hotovou pomazánku servírujeme na česnekových toastech obložených salátovým listem. Nahoře je ozdobíme pokrájenými plátky ředkviček a lístkem čerstvé petrželky.TIP: Je to hotová vitaminová bomba. Zapíjej čerstvou zeleninovou či ovocnou šťávou.