Pavlína Kotrbová, Jihlava
Ingredience
- 1 svazek ředkviček
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 masox
- špetka pepře
- muškátový oříšek
- 100 ml smetany
- 3 stroužky česneku
- špetka soli
- 1 hrst petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a krátce ji orestujeme.
-
Zředíme vodou, přidáme masox a vaříme přibližně 20 minut. Na závěr polévku zjemníme smetanou, přidáme muškátový oříšek, prolisovaný česnek a pepř. Dosolíme podle chuti a posypeme omytou nasekanou petrželkou.