Reklama
Rajská polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Rajská polévka se zázvorem

Karolina Kočí

Znojmo
Je nejen zdravá‚ ale i velmi chutná. Myslím, že neurazí žádného labužníka.
Karolina Kočí, Znojmo

Ingredience

  • 2 ks brambory
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • dle chuti celer
  • 2 lžíce olej
  • 3 kuličky nové koření
  • 3 kuličky pepř celý
  • 1 ks bobkový list
  • dle chuti vegeta
  • 1 konzerva rajčata drcená
  • dle potřeby zázvor čerstvý
  • 3 lžíce bulgur

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu a brambory očistíme a pokrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji (nejlepší je olivový)‚ pak přidáme koření a vše zalijeme jedním litrem vody. Přidáme trochu vegety a vaříme asi 15 minut.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme drcená rajčata a nadrobno pokrájený zázvor (pokud na něj nejsi zvyklá, stačí i malý kousek, čerstvý zázvor je dost silný). Polévku ještě krátce povaříme.
  3. Ke konci vaření přidáme bulgur. Povaříme dvě minuty a pak polévku necháme asi 20 minut odstát. Na talíři můžeme ozdobit bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí pivní chléb

Domácí pivní chléb

Přejídá se ti moučný chléb z obchodu? Zkus si podle mého receptu upéct pivní ...
Za pár korun /28.02.10
Pohankové rizoto po italsku

Pohankové rizoto po italsku

Obdoba klasického italského rizota.

Lidia Urlič, Brno

Za pár korun /06.01.13
Ředkvičky smažené v těstíčku

Ředkvičky smažené v těstíčku

Jsou dobré i jen tak na zobání k pivu.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /29.03.15
Špačci v kabátku

Špačci v kabátku

Občas vymýšlím něco neobvyklého.

Pavla Tomanová, Orlová

Za pár korun /16.11.16
Červené rizotko

Červené rizotko

Pokud chcete mít rizoto vláčnější a šťavnatější, podlijte jej před zapečením ...

Za pár korun /20.04.13
Hrachová kaše

Hrachová kaše

Velmi výživný oběd či večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Za pár korun /26.06.12
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama