Ingredience
- 2 ks brambory
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- dle chuti celer
- 2 lžíce olej
- 3 kuličky nové koření
- 3 kuličky pepř celý
- 1 ks bobkový list
- dle chuti vegeta
- 1 konzerva rajčata drcená
- dle potřeby zázvor čerstvý
- 3 lžíce bulgur
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu a brambory očistíme a pokrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji (nejlepší je olivový)‚ pak přidáme koření a vše zalijeme jedním litrem vody. Přidáme trochu vegety a vaříme asi 15 minut.
-
Když je zelenina téměř měkká, přidáme drcená rajčata a nadrobno pokrájený zázvor (pokud na něj nejsi zvyklá, stačí i malý kousek, čerstvý zázvor je dost silný). Polévku ještě krátce povaříme.
-
Ke konci vaření přidáme bulgur. Povaříme dvě minuty a pak polévku necháme asi 20 minut odstát. Na talíři můžeme ozdobit bylinkami.