Reklama
Rajská polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Rajská polévka se zázvorem

Karolina Kočí

Znojmo
Je nejen zdravá‚ ale i velmi chutná. Myslím, že neurazí žádného labužníka.
Karolina Kočí, Znojmo

Ingredience

  • 2 ks brambory
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • dle chuti celer
  • 2 lžíce olej
  • 3 kuličky nové koření
  • 3 kuličky pepř celý
  • 1 ks bobkový list
  • dle chuti vegeta
  • 1 konzerva rajčata drcená
  • dle potřeby zázvor čerstvý
  • 3 lžíce bulgur

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu a brambory očistíme a pokrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji (nejlepší je olivový)‚ pak přidáme koření a vše zalijeme jedním litrem vody. Přidáme trochu vegety a vaříme asi 15 minut.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme drcená rajčata a nadrobno pokrájený zázvor (pokud na něj nejsi zvyklá, stačí i malý kousek, čerstvý zázvor je dost silný). Polévku ještě krátce povaříme.
  3. Ke konci vaření přidáme bulgur. Povaříme dvě minuty a pak polévku necháme asi 20 minut odstát. Na talíři můžeme ozdobit bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rajčata plněná mletým masem

Rajčata plněná mletým masem

Čerstvá rajčata jíme jen v létě, když je sklidíme na zahrádce přímo z keříků. ...
Za pár korun /22.04.12
Ostrá salámovka

Ostrá salámovka

Rychlá a skvělá pomazánka jen tak k večeři nebo i na chlebíčky pro hosty.

Lucie ...

Za pár korun /22.01.17
Zeleninová tlačenka

Zeleninová tlačenka

Tvoji hosté si na ní jistě pochutnají.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /19.07.10
Kulajda se žampiony

Kulajda se žampiony

Kopr ji krásně provoní, ale musí být čerstvý.

Jiří Tribula, Znojmo

Za pár korun /26.09.16
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Lahůdka pro věčně hladové krky – zasytí.
Iveta Musilová, Jihlava
Za pár korun /29.09.08
Tuňákový kuskus

Tuňákový kuskus

Kuskus – marocký lidový pokrm nám učaroval. Oblíbili jsme si ho tak, že naše děti ...
Za pár korun /09.11.08
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama