Reklama
Rajská polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Rajská polévka se zázvorem

Karolina Kočí

Znojmo
Je nejen zdravá‚ ale i velmi chutná. Myslím, že neurazí žádného labužníka.
Karolina Kočí, Znojmo

Ingredience

  • 2 ks brambory
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • dle chuti celer
  • 2 lžíce olej
  • 3 kuličky nové koření
  • 3 kuličky pepř celý
  • 1 ks bobkový list
  • dle chuti vegeta
  • 1 konzerva rajčata drcená
  • dle potřeby zázvor čerstvý
  • 3 lžíce bulgur

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu a brambory očistíme a pokrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji (nejlepší je olivový)‚ pak přidáme koření a vše zalijeme jedním litrem vody. Přidáme trochu vegety a vaříme asi 15 minut.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme drcená rajčata a nadrobno pokrájený zázvor (pokud na něj nejsi zvyklá, stačí i malý kousek, čerstvý zázvor je dost silný). Polévku ještě krátce povaříme.
  3. Ke konci vaření přidáme bulgur. Povaříme dvě minuty a pak polévku necháme asi 20 minut odstát. Na talíři můžeme ozdobit bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Pikantní dobrota na topinky, chuťovky i chlebíčky.
Za pár korun /27.03.12
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Můžeš je připravit i v celku jako sekanou.
Alena Hanáková, Katusice
Za pár korun /04.05.11
Banánové šátečky z toastovače

Banánové šátečky z toastovače

Je to rychlý a chutný dezert.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.17
Květáková polévka

Květáková polévka

Takhle připravená mi chutná nejlépe.

Romana Vlková, Hlinsko

Za pár korun /25.09.15
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Vyzkoušej je, jsou opravdu výborné, navíc úplně jednoduché.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /05.02.13
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama