Reklama
Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jiří Strádal, Kroměříž

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • sůl podle chuti
  • špetka bílého pepře
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 5–8 kapek tabasca
  • 50 ml smetany
  • VLOŽKA DO POLÉVKY:
  • 10 plátků toastového chleba
  • NA OZDOBU:
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce jemně nasekané natě z jarní cibulky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme k cibuli. Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme je nadrobno, přidáme k základu a zhruba 3 minuty za stálého míchání je prudce opékáme. Potom vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme 25 minut.

  3. Poté polévku rozmixujeme a dochutíme tabascem. Na zjemnění přilijeme trochu smetany a dobře promícháme.

  4. Z plátků toastového chleba pomocí vykrajovátka vytvoříme srdíčka. Opečeme je nasucho v teflonové pánvi dozlatova.

  5. Polévku nalijeme do talířů. Pomocí lžičky vytvoříme ze zakysané smetany na každé porci srdíčka. Posypeme hrstkou nasekané cibulové natě a nakonec ozdobíme srdíčky z toastového chleba.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Je výborná s kuřecím masem a těstovinami. Nikola Černá, Praha
Za pár korun /25.04.15
Plzeňská bramborová buchta s párky

Plzeňská bramborová buchta s párky

Mám ji ráda už od dětství, babička mi ji připravovala o prázdninách. Dá se ...

Za pár korun /13.11.13
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rychlá a levná pochoutka.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /12.12.13
Třešňový kompot

Třešňový kompot

Třešňové kompoty jsou u nás nejoblíbenější.
Vlaďka Miláčková, Praha
Za pár korun /12.12.08
Holandský rybí salát

Holandský rybí salát

Servírujeme s čerstvým pečivem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /27.01.17
Zapékaný patizon

Zapékaný patizon

Vejce při zapékání ztuhnou, sýr se rozteče.

Jana Heidingerová, Praha

Za pár korun /02.08.15
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama