Reklama
Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jiří Strádal, Kroměříž

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • sůl podle chuti
  • špetka bílého pepře
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 5–8 kapek tabasca
  • 50 ml smetany
  • VLOŽKA DO POLÉVKY:
  • 10 plátků toastového chleba
  • NA OZDOBU:
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce jemně nasekané natě z jarní cibulky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Ve větším hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme k cibuli. Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme je nadrobno, přidáme k základu a zhruba 3 minuty za stálého míchání je prudce opékáme. Potom vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme 25 minut.

  3. Poté polévku rozmixujeme a dochutíme tabascem. Na zjemnění přilijeme trochu smetany a dobře promícháme.

  4. Z plátků toastového chleba pomocí vykrajovátka vytvoříme srdíčka. Opečeme je nasucho v teflonové pánvi dozlatova.

  5. Polévku nalijeme do talířů. Pomocí lžičky vytvoříme ze zakysané smetany na každé porci srdíčka. Posypeme hrstkou nasekané cibulové natě a nakonec ozdobíme srdíčky z toastového chleba.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí plátek na ovoci

Kuřecí plátek na ovoci

Trochu netradiční, ale výborná úprava. Věra Melicharová, Beroun
Za pár korun /11.08.16
Barevný salát z paprik

Barevný salát z paprik

Výborná příloha ke grilovanému masu.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /28.07.16
Chuťovka nejen k pivu

Chuťovka nejen k pivu

Taky někdy nevíš, do čeho zobnout?
Táňa Doležalová, Bohumín
Za pár korun /18.02.10
Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí.
Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
Ciabatta se skrytým vejcem

Ciabatta se skrytým vejcem

Alespoň v sobotu nebo v neděli máme doma rádi vydatnou snídani tzv. na vidličku. ...
Za pár korun /26.07.13
Plněné šátečky

Plněné šátečky

Ráda je se mnou připravuje také moje čtyřletá vnučka.
Irena Benešová,Liberec
...
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama