Reklama
Reklama
Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

Hana Křížová

Jihlava
Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato polévka z čerstvých rajčat – to je jiná písnička. Kdykoli ji uvařím, jen se po ní na talířích zapráší. Vyzkoušej ji se mnou!
Hana Křížová, Jihlava

Ingredience

  • pepř
  • 200 g smetana zakysaná
  • 2 cibule
  • cukr krupice
  • 2 lžíce olej
  • sůl
  • 10 rajčata
  • pažitka
  • 500 ml vývar zeleninový
  • osmahlé kostičky chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, pak je totiž lépe oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Drobně pokrájenou cibuli podusíme na oleji. Přidáme rajčata a vývar, vaříme asi 15 minut a rozmixujeme.
  2. Přilijeme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme, případně přisladíme. Nakonec vsypeme pokrájené bylinky (mohou být i sušené). Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křupavé tyčinky

Křupavé tyčinky

Můžeš je posypat také pálivou paprikou. Věra Kadlecová, Prostějov
Za pár korun /27.04.16
Štědrovečerní hubník

Štědrovečerní hubník

Letos bylo hub opravdu hodně, a tak máme plný mrazák. Mražené houby totiž mají ...
Za pár korun /03.11.08
Pizza rohliky

Pizza rohliky

Rychla vecere nebo svacina i bez velkeho nakupu.
Za pár korun /17.10.16
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Sytá krémová polévka s jemnými nočky.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /05.10.17
Bramborové lívance II

Bramborové lívance II

Moje rodina má moc ráda palačinky a lívance, které většinou připravuji klasicky ...
Za pár korun /19.11.08
Smažené šroubky

Smažené šroubky

Rychlá a levná dobrota.

Martina Dostálková, Srch

Za pár korun /23.06.12
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama