Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

Hana Křížová

Jihlava
Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato polévka z čerstvých rajčat – to je jiná písnička. Kdykoli ji uvařím, jen se po ní na talířích zapráší. Vyzkoušej ji se mnou!
Hana Křížová, Jihlava

Ingredience

  • pepř
  • 200 g smetana zakysaná
  • 2 cibule
  • cukr krupice
  • 2 lžíce olej
  • sůl
  • 10 rajčata
  • pažitka
  • 500 ml vývar zeleninový
  • osmahlé kostičky chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, pak je totiž lépe oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Drobně pokrájenou cibuli podusíme na oleji. Přidáme rajčata a vývar, vaříme asi 15 minut a rozmixujeme.
  2. Přilijeme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme, případně přisladíme. Nakonec vsypeme pokrájené bylinky (mohou být i sušené). Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďovka

Drožďovka

I zdravé věci můžou chutnat dobře. Tato pomazánka je toho důkazem.
Za pár korun /21.02.09
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Příjemně tě zahřeje.

Jana Máchová, Sedlčany

Za pár korun /10.02.14
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

K obědu nemusí být vždycky maso.
Vendula Dandová, Žihobce
Za pár korun /09.11.10
Karotkový krém se zázvorem

Karotkový krém se zázvorem

Luxusní

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /27.01.18
Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Za pár korun /15.03.13
Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Raději máme pikantní kečup, dodá jídlu šmrnc.

Libuše Vichrová, Deštná

Za pár korun /05.02.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama