Reklama
Reklama
Rajčata plněná mletým masem
Fotogalerie:

Rajčata plněná mletým masem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Čerstvá rajčata jíme jen v létě, když je sklidíme na zahrádce přímo z keříků. Pokud je koupím během roku v obchodě, tak tepelně upravuji. Nejraději však máme  plněná rajčata.
Bohumil Hynek, Praha

Ingredience

  • olej olivový
  • 9 rajčata
  • cibule
  • česnek
  • 3 vejce
  • petrželka
  • pepř
  • 10 dkg máslo
  • sůl
  • 500 g maso vepřové mleté

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rajčata omyjeme, seřízneme a vydlabeme vnitřky.
  2. krok2
    Mleté maso osmažíme na másle s cibulí a česnekem. Až se oddělí, okořeníme ho pepřem a osolíme. Přidáme cuketu, petrželovou nať a rozšlehaná vajíčka. Když směs ztuhne dáme ji do rajčat a zakryjeme odříznutými vršky. Naskládáme do zapékací misky nebo pekáčku, pokapeme olivovým olejem a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerová polévka se zázvorem

Celerová polévka se zázvorem

Je vhodná i proti chřipce a nachlazení. Hana Kupková, Ostrava
Za pár korun /16.10.14
Párková polévka

Párková polévka

Chutná mému synkovi, vařím ji často.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Za pár korun /24.11.08
Letní plněné cukety

Letní plněné cukety

Vynikající zatepla i zastudena.

Magda Hrabálková, Hradec Králové

Za pár korun /07.07.17
Nadívaný beránek

Nadívaný beránek

Je ještě lepší než ten piškotový.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /03.02.14
Tajemství

Tajemství

Recept jsem si dovezl z Holandska.

Václav Spal, Rakovník

Za pár korun /25.09.13
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama