Reklama
Pšeničné placky
Fotogalerie:

Pšeničné placky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jídlo na způsob španělských ptáčků.

Alena Páclová, Náchod

Ingredience

  • 1 miska naklíčené pšenice
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • trocha soli
  • 2 vejce
  • podle chuti koření do mletých mas
  • trocha hořčice
  • 2 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 1 špekáček

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Naklíčenou pšenici povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Pak ji umeleme na strojku, přidáme cibuli, česnek, sůl, 1 vejce a koření. Umícháme těsto a děláme placičky silné asi 0,5 cm. Druhé vejce uvaříme. 

  2. 2. Placku pomažeme hořčicí, na ni dáme plátek vejce, cibule a kousek špekáčku. Zakryjeme další plackou. Placky smažíme pomalu v oleji na pánvi. Podáváme s bramborem, bulgurem nebo s čerstvým chlebem.

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkové karbanátky

Pórkové karbanátky

Jsou dobré i studené, jen tak na zakousnutí. Marie Ospalíková, Kroměříž
Za pár korun /30.03.14
Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

Pomazánka s jarní příchutí.

Jana Konečná, Zelinkovice

Za pár korun /18.04.13
Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Pomázanky jsou snadným řešením pro rychlou večeři, když večer přiběhnu ...
Za pár korun /18.08.08
Z dýně a česneku

Z dýně a česneku

Je trochu ostřejší.

Blanka Kořínková, Poděbrady

Za pár korun /04.02.17
Vaječné karbanátky

Vaječné karbanátky

Vhodné pro vegetariány. Komu bude chybět maso, může přidat slaninu nebo špek.

Martina ...

Za pár korun /01.08.12
Flíčky se zelím a se slaninou

Flíčky se zelím a se slaninou

Neobvyklá kombinace zelí a těstovin není kupodivu vůbec špatná.

Barbora Slánská,...

Za pár korun /12.10.16
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama