Reklama
Provensálský chléb
Fotogalerie:

Provensálský chléb

Lucie Nová

Praha
Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní tohoto netradičního pečiva. Na jaře poslouží jako originální a navíc i zdravá večeře, když chléb doplníš tvarohovou pomazánkou s jarními bylinkami.
Lucie Nová, Praha

Ingredience

  • 4 stroužky česnek
  • 100 ml olej olivový
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 500 g mouka hladká
  • 40 g droždí
  • 1 lžička sůl
  • 1-2 lžíce koření provensálské
  • 200 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy nasypeme mouku a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme dvěma lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a na drobné plátky pokrájený česnek. Zpracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, za­kry­jeme utěrkou a dáme do tepla vykynout.
  2. Vykynuté prohněteme, roz­dě­líme na půl a vytvoříme dva bochníčky. Potřeme je ještě oli­vovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s tvarohovou pomazánkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pomazánka à la humr

Pomazánka à la humr

Pošmákni si, je dobrá a zdravá. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /28.06.13
Brambory na zelí

Brambory na zelí

Nasají do sebe chuť slaninky i koření.

Hana Svatušková, Ostrava

Za pár korun /30.04.16
Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Zapečené těstoviny s houbami a zeleninou

Tohle jídlo už připravuji od oka a vždycky se povede. Není na tom co pokazit a je to ...
Za pár korun /11.02.12
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /11.05.15
Vločková polévka

Vločková polévka

Ovesné vločky dobře působí na trávení. 

Jaroslava ...

Za pár korun /06.03.12
Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp

Dětem chutná jako svačinka i večeře.
Zuzana Burianová, Praha
Za pár korun /19.11.10
 

Nejnovější

Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta. Veronika Šímová, Praha
Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
Domácí pizza Hello Kitty

Domácí pizza Hello Kitty

Malé i větší slečny potěší oblíbená bílá kočička.

Pavla Bendová, Liberec

Škola vaření /19.02.17
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1702

Levné dobroty

Je tu nové vydání plné inspirace a chutných receptů na levné dobroty.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama