Reklama
Provensálský chléb
Fotogalerie:

Provensálský chléb

Lucie Nová

Praha
Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní tohoto netradičního pečiva. Na jaře poslouží jako originální a navíc i zdravá večeře, když chléb doplníš tvarohovou pomazánkou s jarními bylinkami.
Lucie Nová, Praha

Ingredience

  • 4 stroužky česnek
  • 100 ml olej olivový
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 500 g mouka hladká
  • 40 g droždí
  • 1 lžička sůl
  • 1-2 lžíce koření provensálské
  • 200 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do mísy nasypeme mouku a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme dvěma lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a na drobné plátky pokrájený česnek. Zpracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, za­kry­jeme utěrkou a dáme do tepla vykynout.
  2. Vykynuté prohněteme, roz­dě­líme na půl a vytvoříme dva bochníčky. Potřeme je ještě oli­vovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s tvarohovou pomazánkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Můžeš je připravit i v celku jako sekanou. Alena Hanáková, Katusice
Za pár korun /04.05.11
Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky nemusí být jen s marmeládou a ovocem.

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /21.07.17
Nivové tyčinky

Nivové tyčinky

Sýrové tyčinky jsou výborné k vínu.
Za pár korun /06.01.12
Hrachová kaše trochu jinak

Hrachová kaše trochu jinak

Kaši podáváme s volským okem.

Erika Uchytilová, Praha

Za pár korun /28.02.12
Cibulová pizza se smetanou

Cibulová pizza se smetanou

Z tohoto množství surovin uděláš 1 velkou nebo 2 malé pizzy.

Majka Hrbáčková, ...

Za pár korun /03.05.16
Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.

Erika Kolínská, Jihlava

Za pár korun /28.07.15
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama