Reklama
Provensálské bagety
Fotogalerie:

Provensálské bagety

Renata Bílá

Olomouc

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na kousky a zakápnutým olivovým olejem a s rajčaty.

Renata Bílá, Olomouc

Ingredience

  • Těsto
  • 800g hladká mouka
  • 2 lžíce provensálské bylinky
  • 4 stroužky česnek
  • 2 balíčky sušené droždí
  • 2 lžičky sůl
  • podle chuti semínka (slunečnice, dýně)
  • 100ml olivový olej
  • 400ml vlažná voda
  • 1 na potření vejce
  • trocha sezam a hrubá sůl na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny nalijeme vodu a olej. Přisypeme mouku, bylinky, nakrájený česnek a semínka. Do jednoho rohu nasypeme droždí, do druhého sůl. Na pekárně nastavíme program na zpracování těsta. 

  2. Po vykynutí vyndáme těsto na vál a utvoříme 4 bagety. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a posypeme sezamem a solí. Pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s feta sýrem

Salát s feta sýrem

Zbožňuju feta sýr. Jeho úžasná chuť se dá využít na mnoho způsobů. Používám ho ...
Za pár korun /15.12.08
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
Těstoviny s uzenou rybou

Těstoviny s uzenou rybou

Jednoduchá a dobrá večeře je za chvilku.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /16.06.16
Pórek v bešamelovém kabátku

Pórek v bešamelovém kabátku

Dostat do dětí zeleninu je u nás dost velký problém. Proto musím hledat různé způsoby,...
Za pár korun /20.01.14
Chuťovka nejen k pivu

Chuťovka nejen k pivu

Taky někdy nevíš, do čeho zobnout?
Táňa Doležalová, Bohumín
Za pár korun /18.02.10
Závitky na grilu

Závitky na grilu

Nemáš-li gril, opeč je na pánvi s trochou tuku.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /29.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu