Reklama
Provensálské bagety
Fotogalerie:

Provensálské bagety

Renata Bílá

Olomouc

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na kousky a zakápnutým olivovým olejem a s rajčaty.

Renata Bílá, Olomouc

Ingredience

  • Těsto
  • 800g hladká mouka
  • 2 lžíce provensálské bylinky
  • 4 stroužky česnek
  • 2 balíčky sušené droždí
  • 2 lžičky sůl
  • podle chuti semínka (slunečnice, dýně)
  • 100ml olivový olej
  • 400ml vlažná voda
  • 1 na potření vejce
  • trocha sezam a hrubá sůl na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny nalijeme vodu a olej. Přisypeme mouku, bylinky, nakrájený česnek a semínka. Do jednoho rohu nasypeme droždí, do druhého sůl. Na pekárně nastavíme program na zpracování těsta. 

  2. Po vykynutí vyndáme těsto na vál a utvoříme 4 bagety. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a posypeme sezamem a solí. Pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená křídla a brambory

Zapečená křídla a brambory

Za pár korun velká dobrota. Jana Remková, Orlová
Za pár korun /16.09.13
Staročeská česnečka

Staročeská česnečka

Tradiční polévka pro každou příležitost.
Marcela Kaněrová, Náchod
 
...
Za pár korun /28.07.09
Nadívané cibule

Nadívané cibule

Myslím, že toto jednoduché jídlo zachutná i těm, kteří cibuli nepovažují za svoji ...
Za pár korun /02.02.10
Celerové placky

Celerové placky

Lze je podávat s přílohou i samotné.

Zlata Komondiová, Praha


Za pár korun /05.01.16
Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

Dá se jíst samostatně nebo jako příloha.

Dobromila Havlíková, Havlíčkův Brod

Za pár korun /05.12.13
Šátečky se špenátem a šunkou

Šátečky se špenátem a šunkou

Čekáš návštěvu? Pohosti ji šátečky.

Jana Tomášková, Praha

Za pár korun /10.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu