Reklama
Překvapení s čepicí
Fotogalerie:

Překvapení s čepicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Úžasně voňavá dobrůtka.

Hana Medojídková, Slavkov

Ingredience

  • 500 g jahod
  • z 1 citronu šťáva
  • 6 vrchovatých lžic cukru krupice
  • 1/2 hvězdičky badyánu
  • 2 kusy celé skořice (asi 1,5 cm dlouhé)
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžíce solamylu
  • 2 lžíce vody
  • 3 bílky
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Jahody dáme do cedníku a omyjeme. Zbavíme je zelených lístků a nakrájíme na menší kousky.

  2. krok2

    2. V kastrolu promícháme kousky jahod se šťávou z citronu, pěti lžícemi cukru a kořením. Necháme vařit po dobu asi 10–15 minut. 

  3. 3. V hrnečku rozmícháme solamyl ve dvou lžících vody, vmícháme do jahodového rozvaru a necháme za stálého míchání zhoustnout. Pak sejmeme z ohně, vyndáme kousky koření a nalijeme do připravených zapékacích misek. 

  4. 4. Ve vyšší nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh a nakonec zlehka zašleháme 1 lžíci cukru.

  5. 5. Na jahody navrstvíme sněhovou čepici. Misky dáme zapéct asi na 15 minut do trouby rozpálené na 175 °C (dokud sníh nezezlátne). Podávat lze teplé i zastudena.


Pošli recept! - Speciál - Jahody (16.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicová polévka s nivou

Brokolicová polévka s nivou

Aromatická niva se u nás těší velké oblibě. Přidávám ji do mnoha jídel a můžu...
Za pár korun /13.06.17
Zdendova pánvička

Zdendova pánvička

Tohle skvělé jídlo zvládne každý.
Zdeněk Veilguni, České Budějovice
Za pár korun /13.11.09
Domácí Bulharská pomazánka

Domácí Bulharská pomazánka

Skvělá třeba k topinkám, nebo jako pomazánka na jednohubky!

Anna Kadlubiecová, Písek

Za pár korun /16.04.12
Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Očekáváš návštěvu? Vyzkoušej tenhle recept. Je jednoduchý a výsledek tě překvapí. ...

Za pár korun /20.09.16
Nadívaný beránek

Nadívaný beránek

Je ještě lepší než ten piškotový.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /03.02.14
Pivní pečivo

Pivní pečivo

 Jako chuťovka k vínu je ideální.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /07.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu