Ingredience
- 1 lžíce máslo
- pepř
- 100 g sýr
- 1 lžíce olej
- sůl
- 500 ml mléko
- 1 lžíce mouka hladká
- 150 g slanina anglická
- 3 pórek
- muškátový oříšek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórky očistíme, opereme a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme asi 15 minut. Vyjmeme a dáme dobře okapat. Připravíme bešamelovou omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme na mírném ohni. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky a dozlatova na oleji opečeme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní rozložíme pórek. Poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem. Posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.