Reklama
Reklama
Pórek v bešamelovém kabátku
Fotogalerie:

Pórek v bešamelovém kabátku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dostat do dětí zeleninu je u nás dost velký problém. Proto musím hledat různé způsoby, jak je tak trochu přelstít. Například tomuto jídlu říkáme Tajemství v sýrovém kabátku. Děti ho zbaští během chvilky
Klára Kočková, Střechov

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • pepř
  • 100 g sýr
  • 1 lžíce olej
  • sůl
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 150 g slanina anglická
  • 3 pórek
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pórky očistíme, opereme a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme asi 15 minut. Vyjmeme a dáme dobře okapat. Připravíme bešamelovou omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme na mírném ohni. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  2. krok2
    Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky a dozlatova na oleji opečeme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní rozložíme pórek. Poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem. Posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koprová polévka se svítkem

Koprová polévka se svítkem

Před rokem jsem se stal dědečkem a moje žena tráví spoustu času hlídáním ...
Za pár korun /30.03.10
Jarní pomazánka s vejci

Jarní pomazánka s vejci

Hotová je za chvíli a díky ředkvičkám je plná vitaminů.

Helena Martínková, Nové ...

Za pár korun /31.03.17
Zdendova pánvička

Zdendova pánvička

Tohle skvělé jídlo zvládne každý.
Zdeněk Veilguni, České Budějovice
Za pár korun /13.11.09
Brambory po Vendolsku

Brambory po Vendolsku

Voňavá šťavnatá večeře.
Za pár korun /11.12.16
Plzeňská bramborová buchta s párky

Plzeňská bramborová buchta s párky

Mám ji ráda už od dětství, babička mi ji připravovala o prázdninách. Dá se ...

Za pár korun /13.11.13
Stýskance

Stýskance

Po mase se ti stýskat nebude.

Lída Gajdová, Ústí nad Labem

Za pár korun /23.11.14
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama