Reklama
Pórek v bešamelovém kabátku
Fotogalerie:

Pórek v bešamelovém kabátku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dostat do dětí zeleninu je u nás dost velký problém. Proto musím hledat různé způsoby, jak je tak trochu přelstít. Například tomuto jídlu říkáme Tajemství v sýrovém kabátku. Děti ho zbaští během chvilky
Klára Kočková, Střechov

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • pepř
  • 100 g sýr
  • 1 lžíce olej
  • sůl
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 150 g slanina anglická
  • 3 pórek
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pórky očistíme, opereme a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme asi 15 minut. Vyjmeme a dáme dobře okapat. Připravíme bešamelovou omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme na mírném ohni. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  2. krok2
    Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky a dozlatova na oleji opečeme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní rozložíme pórek. Poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem. Posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kopřivový špenát s uzeným

Kopřivový špenát s uzeným

Naše oblíbené jídlo, které jíme hlavně na jaře kvůli vitaminům. Eliška Kozáková, ...
Za pár korun /28.04.14
Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Když se rajčata urodí, víme, co s nimi.

Barbora Koudelková, Most

Za pár korun /10.08.16
Ředkvičková svačinka

Ředkvičková svačinka

Jsou levné a zdravé. Bylo by škoda je jíst jen s chlebem a máslem.
Za pár korun /08.08.14
Nudlová omeleta s uzeninou

Nudlová omeleta s uzeninou

Lépe se podle mě nudle udělat nedají.

Tomáš Prokůpek, Ústí nad Labem

Za pár korun /16.02.14
Žuvka

Žuvka

Tradiční východoslovenská polévka.

Tasia Miturová, Bartošovice

Za pár korun /02.10.13
Překvapení s čepicí

Překvapení s čepicí

Úžasně voňavá dobrůtka.

Hana Medojídková, Slavkov

Za pár korun /29.06.16
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama