Reklama
Pórek v bešamelovém kabátku
Fotogalerie:

Pórek v bešamelovém kabátku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dostat do dětí zeleninu je u nás dost velký problém. Proto musím hledat různé způsoby, jak je tak trochu přelstít. Například tomuto jídlu říkáme Tajemství v sýrovém kabátku. Děti ho zbaští během chvilky
Klára Kočková, Střechov

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • pepř
  • 100 g sýr
  • 1 lžíce olej
  • sůl
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 150 g slanina anglická
  • 3 pórek
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pórky očistíme, opereme a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme asi 15 minut. Vyjmeme a dáme dobře okapat. Připravíme bešamelovou omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme na mírném ohni. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  2. krok2
    Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky a dozlatova na oleji opečeme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní rozložíme pórek. Poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem. Posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kynuté dlouhé tyčky

Kynuté dlouhé tyčky

Tyčky jsou krásně nadýchané a křupavé. Jarka Koutecká, Kladno
Za pár korun /26.01.12
Nadívaná kuřecí křidélka

Nadívaná kuřecí křidélka

Vypadá to pracně, ale chce to jen dostatek cviku, a ta křupavá šťavnatá pochoutka ...

Za pár korun /13.07.15
Nadívané cibule

Nadívané cibule

Myslím, že toto jednoduché jídlo zachutná i těm, kteří cibuli nepovažují za svoji ...
Za pár korun /02.02.10
Zbytková pomazánka

Zbytková pomazánka

Udělej k obědu víc pečeně a zbytek využij na večerní pohoštění.
...
Za pár korun /07.10.11
Houbová polévka

Houbová polévka

Zahřeje i zasytí.

Markéta Vušková

Za pár korun /24.11.12
Zeleninová polévka s fritáty

Zeleninová polévka s fritáty

Trochu pracnější, ale v talíři vypadá úžasně.

Karolína Brousková, Plzeň

Za pár korun /07.08.13
 

Nejnovější

Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta. Veronika Šímová, Praha
Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
Toasty se zvířátky

Toasty se zvířátky

Chtěli jsme rodiče překvapit něčím dobrým a povedlo se! Bylo jim líto naše krásně ...

Škola vaření /19.02.17
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
Domácí pizza Hello Kitty

Domácí pizza Hello Kitty

Malé i větší slečny potěší oblíbená bílá kočička.

Pavla Bendová, Liberec

Škola vaření /19.02.17
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1702

Levné dobroty

Je tu nové vydání plné inspirace a chutných receptů na levné dobroty.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama