Reklama
Pórek v bešamelovém kabátku
Fotogalerie:

Pórek v bešamelovém kabátku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dostat do dětí zeleninu je u nás dost velký problém. Proto musím hledat různé způsoby, jak je tak trochu přelstít. Například tomuto jídlu říkáme Tajemství v sýrovém kabátku. Děti ho zbaští během chvilky
Klára Kočková, Střechov

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • pepř
  • 100 g sýr
  • 1 lžíce olej
  • sůl
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 150 g slanina anglická
  • 3 pórek
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pórky očistíme, opereme a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme asi 15 minut. Vyjmeme a dáme dobře okapat. Připravíme bešamelovou omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme na mírném ohni. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  2. krok2
    Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky a dozlatova na oleji opečeme. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní rozložíme pórek. Poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem. Posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vločková polévka

Vločková polévka

Ovesné vločky dobře působí na trávení.  Jaroslava ...
Za pár korun /06.03.12
Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Rybí polévku nemám moc ráda, o svátcích si pochutnám na drůbeží.
Kateřina ...
Za pár korun /13.12.08
Polévka s jablkem a vejci

Polévka s jablkem a vejci

Jarmila Všelíčková, Praha

Za pár korun /12.03.18
Bramboračka od maminky

Bramboračka od maminky

Nejlepší bramboračka ze všech bramborových polévek.
Miroslava Miksová, Poděbrady
Za pár korun /29.03.10
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Sytá krémová polévka s jemnými nočky.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /05.10.17
Knedlík z mikrovlnky

Knedlík z mikrovlnky

Mám ho rád s kuřátkem na paprice.
Vojta Miláček, Praha
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama