Reklama
Polská okurková polévka
Fotogalerie:

Polská okurková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je trochu neobvyklá, ale chutnala nám.

Lucie Mráčková, Rožnov po Radhoštěm

Ingredience

  • 1/2 květáku
  • 2 listy kapusty
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • trocha nového koření
  • 1 bobkový list
  • podle potřeby sůl
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • 4 větší kyselé okurky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • několik snítek kopru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Květák rozdělený na malé růžičky, kapustu nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev s celerem rozkrájené na kostičky uvaříme spolu s kořením ve vývaru doměkka.

  2. 2. Těsně před dokončením vyjmeme koření, přidáme na kolečka nakrájené kyselé okurky a ozdobíme kysanou smetanou se snítkami kopru.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulajda se žampiony

Kulajda se žampiony

Kopr ji krásně provoní, ale musí být čerstvý. Jiří Tribula, Znojmo
Za pár korun /26.09.16
Jarní vajčkový salát.

Jarní vajčkový salát.

Vajíčkový salát je nejlepší domácí.
Za pár korun /27.02.17
Lívance  z kefíru

Lívance z kefíru

Tyhle nemusíš dávat kynout.
Anna Vovosná, Balohrádek
Za pár korun /05.05.11
Ďáblovo oko

Ďáblovo oko

Vypadá hrozivě, chutná božsky.
Karel Paseka, Řepníky
Za pár korun /01.09.08
Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Za pár korun /15.03.13
Sýrovo-bramborové suflé

Sýrovo-bramborové suflé

Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice
Za pár korun /27.06.13
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama