Reklama
Polévka z tomatového pyré s vločkami
Fotogalerie:

Polévka z tomatového pyré s vločkami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vyzkoušej ji – má zajímavou chuť.
Jana Drašnerová,
Světlá nad Sázavou

Ingredience

  • 50 g máslo
  • 1 cibule
  • 200 ml rajčatové pyré
  • 1 lžíce ocet
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice
  • 4 lžíce vločky ovesné
  • 2–3 lžíce perník na strouhání
  • 100 ml smetana zakysaná
  • 1 snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme tomatové pyré, zalijeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a povaříme.
  2. Vsypeme ovesné vločky, nastrouhaný perník a dál vaříme. Hotovou polévku na talíři zdobíme šlehačkou a kudrnatou petrželkou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbové knedlíky

Houbové knedlíky

Bramborové knedlíky trochu jinak. Helena Sklářová, Vizovice
Za pár korun /19.11.08
Kysané zelí se švestkami

Kysané zelí se švestkami

Vynikající příloha k pečenému masu.

Jan Slovák, Příbor

Za pár korun /03.01.15
Pórkový pekáč

Pórkový pekáč

Jsou dobré teplé i studené.

Petra Odehnalová, Brno

Za pár korun /10.07.16
Okurky v karí

Okurky v karí

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /27.07.17
Piškotová nepečená roláda

Piškotová nepečená roláda

Léty vyzkoušená, rychlá a velice dobrá. 

Simona Karásková, Bítovánky 

...
Za pár korun /23.02.12
Pikantní salát

Pikantní salát

Je vynikající, používám ho jako přílohu k masu.

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /08.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu