Reklama
Polévka z řapíkatého celeru
Fotogalerie:

Polévka z řapíkatého celeru

Tereza Vodová

Praha
Tato zelenina, dnes už i u nás naprosto běžná, se dá koupit například v Bille nebo v Albertu.
Tereza Vodová, Praha

Ingredience

  • 250 g celer řapíkatý
  • 2 brambory
  • 500 ml mléko
  • 2 kostky bujón slepičí
  • 200 ml smetana
  • dle chuti pepř
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 50 g celer bílý
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousíčky, bílý celer nastrouháme.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný celer a pomalu ho pražíme, dokud nezezlátne.
  3. krok3 Celer zaprášíme moukou a zalijeme vývarem ze dvou kostek Maggi Zlatý slepičí bujon. Přiléváme pomalu, aby nevznikly hrudky.
  4. Přidáme mléko, brambory a řapíkatý celer (hrst kousků si necháme stranou). Vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké.
  5. Poté vše přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs. Přelijeme zpět do hrnce.
  6. Do hladké polévky vhodíme zbylý celer a zalijeme smetanou. Necháme ještě několik minut povařit.

    TIP: Před přelitím umixované směsi je dobré hrnec znovu umýt, tak se nám polévka nepřipálí.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Naše nejoblíbenější polévka Dagmar Mikkolášková, Kladno
Za pár korun /13.07.14
Myslivecké brambory

Myslivecké brambory

Recept na tuto jednoduchou pochoutku mám od svého dědečka, který ji dělával, když ...

Za pár korun /04.02.16
Brokolicová polévka s řapíkatým celerem

Brokolicová polévka s řapíkatým celerem

Bez polévek se naše víkendové obědy prostě neobejdou.

Lenka Moudrá, Třebíč

Za pár korun /08.01.15
Cuketové zelí se špekem

Cuketové zelí se špekem

Mám ho raději než klasické, nenadýmá.

Ivana Bubáková, Třinec

Za pár korun /21.02.16
Šnečci k vínu

Šnečci k vínu

Velice jednoduchá a chutná laskomina.
Leona Blatná, Rosice
Za pár korun /19.02.12
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato ...
Za pár korun /05.01.09
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama