Reklama
Polévka z řapíkatého celeru
Fotogalerie:

Polévka z řapíkatého celeru

Tereza Vodová

Praha
Tato zelenina, dnes už i u nás naprosto běžná, se dá koupit například v Bille nebo v Albertu.
Tereza Vodová, Praha

Ingredience

  • 250 g celer řapíkatý
  • 2 brambory
  • 500 ml mléko
  • 2 kostky bujón slepičí
  • 200 ml smetana
  • dle chuti pepř
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 50 g celer bílý
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousíčky, bílý celer nastrouháme.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný celer a pomalu ho pražíme, dokud nezezlátne.
  3. krok3 Celer zaprášíme moukou a zalijeme vývarem ze dvou kostek Maggi Zlatý slepičí bujon. Přiléváme pomalu, aby nevznikly hrudky.
  4. Přidáme mléko, brambory a řapíkatý celer (hrst kousků si necháme stranou). Vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké.
  5. Poté vše přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs. Přelijeme zpět do hrnce.
  6. Do hladké polévky vhodíme zbylý celer a zalijeme smetanou. Necháme ještě několik minut povařit.

    TIP: Před přelitím umixované směsi je dobré hrnec znovu umýt, tak se nám polévka nepřipálí.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanové brambory s masem a cuketou

Smetanové brambory s masem a cuketou

Pokud chceme dietnější pokrm, použijeme místo šlehačky jen 12% smetanu. Zdeňka ...
Za pár korun /16.06.17
Játrový knedlík

Játrový knedlík

Hodí se jako pohoštění při větších sešlostech, chutná hlavně k pivu.

Ivana ...

Za pár korun /06.01.17
Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Jíme ji hlavně v zimě, je sytá a zahřeje. Máš-li ráda ostré, můžeš ji ...
Za pár korun /26.03.10
Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře.
Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
Plněné papriky

Plněné papriky

Chutná a rychlá večeře, která zasytí.

Petra Holická, České Budějovice

Za pár korun /04.07.12
Brambory po Vendolsku

Brambory po Vendolsku

Voňavá šťavnatá večeře.
Za pár korun /11.12.16
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama