Ingredience
- 250 g celer řapíkatý
- 2 brambory
- 500 ml mléko
- 2 kostky bujón slepičí
- 200 ml smetana
- dle chuti pepř
- 2 lžíce máslo
- 1 lžíce mouka hladká
- 50 g celer bílý
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousíčky, bílý celer nastrouháme.
-
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný celer a pomalu ho pražíme, dokud nezezlátne.
-
Celer zaprášíme moukou a zalijeme vývarem ze dvou kostek Maggi Zlatý slepičí bujon. Přiléváme pomalu, aby nevznikly hrudky.
-
Přidáme mléko, brambory a řapíkatý celer (hrst kousků si necháme stranou). Vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké.
-
Poté vše přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs. Přelijeme zpět do hrnce.
-
Do hladké polévky vhodíme zbylý celer a zalijeme smetanou. Necháme ještě několik minut povařit.
TIP: Před přelitím umixované směsi je dobré hrnec znovu umýt, tak se nám polévka nepřipálí.