Ingredience
- 1 cibule
- 1/4 celer
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 200 g hlíva ústřičná
- 1 lžíce máslo
- 1 česnek
- 1 lžíce paprika mletá
- 2 lžíce jíška instantní
- špetka pepř
- špetka sůl
- špetka majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibule nakrájíme na tenké plátky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky a drobně pokrájíme nožičky hlívy.
-
Cibuli necháme na másle zesklovatět, pak přidáme směs zeleniny, nožičky hlívy a mletou papriku. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka.
-
Přidáme hlavičky hlívy krájené „přes vlákno“ a ještě chvíli povaříme.
-
Zahustíme instantní jíškou a podle chuti opepříme a dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou.