Reklama
Polévka z hlívy ústřičné
Fotogalerie:

Polévka z hlívy ústřičné

Helena Vebrová

Kolín
Je to taková falešná dršťková, ale chuťově bych řekla, že je ještě mnohem lepší.
Helena Vebrová, Kolín

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1/4 celer
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 lžíce máslo
  • 1 česnek
  • 1 lžíce paprika mletá
  • 2 lžíce jíška instantní
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule nakrájíme na tenké plátky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky a drobně pokrájíme nožičky hlívy.
  2. Cibuli necháme na másle zesklovatět, pak přidáme směs zeleniny, nožičky hlívy a mletou papriku. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka.
  3. Přidáme hlavičky hlívy krájené „přes vlákno“ a ještě chvíli povaříme.
  4. Zahustíme instantní jíškou a podle chuti opepříme a dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurky v karí

Okurky v karí

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí. Dalibor Marounek, Roudnice
Za pár korun /27.07.17
Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Rychlá mrkvová polévka s pohankou

Ideální sytá polévka při nedostatku času i financí.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Za pár korun /08.02.13
Ševcovský mls

Ševcovský mls

Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z ...
Za pár korun /06.03.09
Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

Rychlé jednohubky, které všem zachutnají.
Za pár korun /16.03.09
Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Chutnají dětem i dospělým a jejich příprava je jednoduchá a rychlá.

...

Za pár korun /21.07.17
Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Hodí se teplý k obědu, studený na svačinu.
Renata Malatková, Paršovice
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu