Reklama
Polévka z dýně hokkaido
Fotogalerie:

Polévka z dýně hokkaido

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Irena Drdlíková, Most

Ingredience

  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 500  g dýně hokkaido
  • 750 ml vody
  • špetka mletého bílého pepře
  • podle chuti sůl
  • 2–3 lžíce smetany ke šlehání + trocha na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni. Používáme ji i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme a průběžně promícháváme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá 10–15 minut.

  2. Dýni rozmixujeme nebo propasírujeme, ale stačí i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2–3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně hokaido okořenit špetkou bílého pepře.

  3. Polévku podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíky

Rohlíky

Místo sádla se dá použít hera. Zdeňka Hlocká, Praha
Za pár korun /28.02.12
Výborné zelňáky

Výborné zelňáky

Jsou vynikající variantou bramboráků.
Andrea Holcová, České Budějovice
Za pár korun /11.12.08
Osvěžující jahodový sirup

Osvěžující jahodový sirup

Gabriela Jílková, Polička

Za pár korun /29.06.18
Kapustový krém

Kapustový krém

Zeleninu si pěstujeme sami na zahradě.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /10.06.14
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky.

Helena Bláhová, Pelhřimov

Za pár korun /14.01.17
Rychlá pizza

Rychlá pizza

Do pizzerie nemůžeme chodit tak často, jak bychom chtěli, proto peču pizzu po svém.
...
Za pár korun /14.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu