Reklama
Polévka z bulguru
Fotogalerie:

Polévka z bulguru

Jana Kolářová

České Budějovice

Zdravá pochoutka, která zahřeje i zasytí.

Jana Kolářová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1/2 pórek
  • 400 g hlíva ústřičná
  • kousek másla
  • 3 hrnky uvařený bulgur
  • 1 zeleninový bujon
  • 1/2 brokolice
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, petržel (nebo pastiňák), celer a pórek očistíme a nakrájíme nebo v mixeru nasekáme na menší kousky. Hlívu nakrájíme na nudličky. Do hrnce dáme rozehřát větší kousek másla a zeleninu a houby osmahneme.

  2. Zalijeme vodou se zeleninovým bujonem. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Vmícháme bulgur a brokolici nakrájenou na menší kousky. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smaženky s kukuřicí

Smaženky s kukuřicí

Jako jednoduchou večeři jsem je dělávala kdysi svým dětem, dnes je milují vnoučata. ...
Za pár korun /04.06.15
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Staročeská dobrota, hodí se k uzenému či ke klobásám.

František Suchý, Brno

...
Za pár korun /03.06.15
Nepečený dort

Nepečený dort

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /09.10.18
Cornflakes koláč

Cornflakes koláč

Lehčí varianta klasických slaných koláčů.

Verobika Marková, Český Těšín

Za pár korun /27.08.12
Letní salát se smetanou

Letní salát se smetanou

Výborná večeře nebo lehký oběd.

Hana Kolínská, Sebuzín

Za pár korun /27.08.15
Avokádové sendviče

Avokádové sendviče

Avokádo obsahuje hodně železa a vitaminů skupiny B.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /16.09.16
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama