Zdravá pochoutka, která zahřeje i zasytí.
Jana Kolářová, České Budějovice
Ingredience
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1/2 pórek
- 400 g hlíva ústřičná
- kousek másla
- 3 hrnky uvařený bulgur
- 1 zeleninový bujon
- 1/2 brokolice
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev, petržel (nebo pastiňák), celer a pórek očistíme a nakrájíme nebo v mixeru nasekáme na menší kousky. Hlívu nakrájíme na nudličky. Do hrnce dáme rozehřát větší kousek másla a zeleninu a houby osmahneme.
-
Zalijeme vodou se zeleninovým bujonem. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Vmícháme bulgur a brokolici nakrájenou na menší kousky. Krátce povaříme, osolíme a opepříme.