Reklama
Polévka líné hospodyně
Fotogalerie:

Polévka líné hospodyně

Kateřina Samková

Poděbrady
U nás ji milují hlavně děti, je plná zeleniny.
Kateřina Samková, Poděbrady

Ingredience

  • 4 brambory
  • dle potřeby mrkev
  • dle potřeby celer
  • dle potřeby petržel
  • dle potřeby hrášek zelený
  • dle potřeby květák
  • dle potřeby pórek
  • dle potřeby brokolice
  • 4 lžíce krupice
  • 2 lžíce máslo
  • 3 lžíce petržel nať
  • dle chuti kmín
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do horké vody dáme na kostičky pokrájené brambory a zeleninu. Osolíme, okmínujeme. Vaříme, dokud není vše měkké.
  2. Do vroucí polévky nasypeme krupičku – důkladně rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Krátce povaříme, přidáme máslo a ozdobíme petrželovou natí.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párková polévka

Párková polévka

Chutná mému synkovi, vařím ji často. Jana Šrámčíková, Ostrava
Za pár korun /24.11.08
Pirožky

Pirožky

Podáváme je polité máslem nebo opečené na pánvi se sklenicí mléka.

Edita Ryšavá, ...

Za pár korun /05.06.15
Čočkové řízky

Čočkové řízky

Specialita, která chutná velkým i malým.
Věra Ouzká, Jičín
Za pár korun /14.11.08
Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Výborná večeře, která skoro nic nestojí.

Simona Karlíková, Praha

Za pár korun /31.03.16
Drůbeží játra v česnekovém těstíčku

Drůbeží játra v česnekovém těstíčku

Není to nic náročného, přitom jde o skvělou pochoutku třeba k pivu.

Tereza ...

Za pár korun /21.07.14
Cizrnová kaše

Cizrnová kaše

Když nás omrzí bramborová kaše, připravím kaši z cizrny.
Za pár korun /17.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu