Reklama
Pohankové rizoto po italsku
Fotogalerie:

Pohankové rizoto po italsku

Lidia Urlič
Lidia Urlič
Brno

Obdoba klasického italského rizota.

Lidia Urlič, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • trocha olivový olej
  • 2 cibule
  • 500 g pohanka
  • 2 kostky zeleninový bujon
  • 500 ml voda
  • 150–200 g strouhaný parmezín
  • kousek máslo
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibuli‚ přidáme v horké vodě propláchnutou pohanku a orestujeme. Postupně přiléváme předem uvařený zeleninový vývar.

  2. Pohanka musí být ponořená. Stále mícháme, a pokud se vývar vyvaří‚ opět jej přiléváme. Takto postupujeme asi 20–25 minut‚ dokud není pohanka měkká. Odstavíme, přidáme kousek másla a nastrouhaný parmezán. Osolíme a opepříme.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šnečci k vínu

Šnečci k vínu

Velice jednoduchá a chutná laskomina. Leona Blatná, Rosice
Za pár korun /19.02.12
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Osvědčený recept naší babičky dělám už léta.
Martina Antalová,
Odolena Voda
...
Za pár korun /16.12.10
Špízy z kuřecích jater

Špízy z kuřecích jater

Marinovaná kuřecí játra se slaninou a rozmarýnem můžeme připravit také ...

Za pár korun /28.08.17
Guláš z kozáků a paprik

Guláš z kozáků a paprik

Na guláš je lepší vybrat pevnější houby.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /05.11.13
Květáková polévka

Květáková polévka

Takhle připravená mi chutná nejlépe.

Romana Vlková, Hlinsko

Za pár korun /25.09.15
Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Po usušení je uskladníme nebo hned uvaříme.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /08.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu