Reklama
Pohankové rizoto po italsku
Fotogalerie:

Pohankové rizoto po italsku

Lidia Urlič
Lidia Urlič
Brno

Obdoba klasického italského rizota.

Lidia Urlič, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • trocha olivový olej
  • 2 cibule
  • 500 g pohanka
  • 2 kostky zeleninový bujon
  • 500 ml voda
  • 150–200 g strouhaný parmezín
  • kousek máslo
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibuli‚ přidáme v horké vodě propláchnutou pohanku a orestujeme. Postupně přiléváme předem uvařený zeleninový vývar.

  2. Pohanka musí být ponořená. Stále mícháme, a pokud se vývar vyvaří‚ opět jej přiléváme. Takto postupujeme asi 20–25 minut‚ dokud není pohanka měkká. Odstavíme, přidáme kousek másla a nastrouhaný parmezán. Osolíme a opepříme.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto z krabích tyčinek

Rizoto z krabích tyčinek

Rychlé, levné a zdravé jídlo k večeři i k obědu. Martina ...
Za pár korun /19.07.10
Bramborové lívance II

Bramborové lívance II

Moje rodina má moc ráda palačinky a lívance, které většinou připravuji klasicky ...
Za pár korun /19.11.08
Cuketa jako mozeček

Cuketa jako mozeček

Chutná i zarytým odpůrcům cuket.

Jitka Pokorná, Jihlava

Za pár korun /04.01.16
Kulajda se žampiony

Kulajda se žampiony

Kopr ji krásně provoní, ale musí být čerstvý.

Jiří Tribula, Znojmo

Za pár korun /26.09.16
Dušená kapusta  se saláme

Dušená kapusta se saláme

Vyzkoušej moji výbornou kapustu.
Jana Turrnovská, Cheb
Za pár korun /10.03.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama