Obdoba klasického italského rizota.
Lidia Urlič, Brno
Ingredience
- Ingredience
- trocha olivový olej
- 2 cibule
- 500 g pohanka
- 2 kostky zeleninový bujon
- 500 ml voda
- 150–200 g strouhaný parmezín
- kousek máslo
- trocha sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji zpěníme cibuli‚ přidáme v horké vodě propláchnutou pohanku a orestujeme. Postupně přiléváme předem uvařený zeleninový vývar.
-
Pohanka musí být ponořená. Stále mícháme, a pokud se vývar vyvaří‚ opět jej přiléváme. Takto postupujeme asi 20–25 minut‚ dokud není pohanka měkká. Odstavíme, přidáme kousek másla a nastrouhaný parmezán. Osolíme a opepříme.