Reklama
Pohanková kaše
Fotogalerie:

Pohanková kaše

Božena Kolářová

Pouště
Hodí se pro jedlíky i mlsaly.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 hrnek pohanka
  • 6 brambory
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • 1 cibule
  • 1/2 pórek
  • 1 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku spaříme horkou vodou‚ scedíme a dáme vařit do studené vody.

  2. Mezitím dáme do jiného kastrolu vařit oloupané brambory. Zhruba po 20 minutách je scedíme. Potom je rozšťoucháme do uvařené pohanky na kaši.
  3. Pohankovo-bramborovou kaši ochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s párkem a okurkou a omastíme na sádle usmaženou cibulkou. Zdobíme pokrájeným pórkem.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné papriky za studena

Plněné papriky za studena

Tento recept je u nás doma velmi oblíbený, je to neobvyklé pohoštění pro přátele. Eva...
Za pár korun /12.04.12
Smažené šroubky

Smažené šroubky

Rychlá a levná dobrota.

Martina Dostálková, Srch

Za pár korun /23.06.12
Kachní polévka

Kachní polévka

Když zbudou drůbky, vařím polévku.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /08.02.12
Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

Pomazánka s jarní příchutí.

Jana Konečná, Zelinkovice

Za pár korun /18.04.13
Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Výborné pohoštění na párty.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /09.05.12
Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Připravuji ji, když mají přijít přátelé.
Hana Müllerová, Zlaté Hory
Za pár korun /03.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu