Reklama
Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou
Fotogalerie:

Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Ludmila Lichá

Dvořiště
Jíme ji hlavně v zimě, je sytá a zahřeje. Máš-li ráda ostré, můžeš ji dochutit pepřem.
Ludmila Lichá, Dvořiště

Ingredience

  • 100 g kroupy
  • 500 g krkovice uzená
  • 1 cibule
  • 1,5 l voda
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • hrst zelenina mražená
  • dle chuti koření polévkové

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kroupy propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do hrnce a necháme do druhého dne namočené.
  2. Maso vložíme do jiného hrnce s vodou, přidáme cibuli a vaříme alespoň 1 hodinu.
  3. Před vařením kroupy osolíme, slijeme vodu a ještě propláchneme studenou vodou. Dáme vařit.
  4. Maso vyjmeme a konzumujeme jako hlavní chod nebo pojídáme studené.
  5. Do vývaru přidáme zeleninu, povaříme, přidáme vařené kroupy, prolisovaný česnek, majoránku, případně dochutíme polévkovým kořením.

    TIP: Pokud bychom kroupy dostatečně nepropláchli studenou vodou, byly by nepříjemně šlemovité.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Příjemně tě zahřeje. Jana Máchová, Sedlčany
Za pár korun /10.02.14
Houby na smetaně

Houby na smetaně

Jsem nadšená houbařka a houby miluji čerstvé i nakládané. Tento recept je ...
Za pár korun /15.12.08
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Jedna z variant jak připravit brokolici a pochutnat si na ní.
Lucie Polznerová, Hradec ...
Za pár korun /03.06.09
Knedlík z mikrovlnky

Knedlík z mikrovlnky

Mám ho rád s kuřátkem na paprice.
Vojta Miláček, Praha
Za pár korun /28.02.10
Chilli jatýrka

Chilli jatýrka

Jednoduchá dobrota.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /04.08.15
Brambory s paprikou

Brambory s paprikou

Do hotového jídla můžeš vmíchat stroužek česneku.

Lída Holubová, Pelhřimov

...
Za pár korun /25.04.17
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama