Reklama
Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou
Fotogalerie:

Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Ludmila Lichá

Dvořiště
Jíme ji hlavně v zimě, je sytá a zahřeje. Máš-li ráda ostré, můžeš ji dochutit pepřem.
Ludmila Lichá, Dvořiště

Ingredience

  • 100 g kroupy
  • 500 g krkovice uzená
  • 1 cibule
  • 1,5 l voda
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • hrst zelenina mražená
  • dle chuti koření polévkové

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kroupy propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do hrnce a necháme do druhého dne namočené.
  2. Maso vložíme do jiného hrnce s vodou, přidáme cibuli a vaříme alespoň 1 hodinu.
  3. Před vařením kroupy osolíme, slijeme vodu a ještě propláchneme studenou vodou. Dáme vařit.
  4. Maso vyjmeme a konzumujeme jako hlavní chod nebo pojídáme studené.
  5. Do vývaru přidáme zeleninu, povaříme, přidáme vařené kroupy, prolisovaný česnek, majoránku, případně dochutíme polévkovým kořením.

    TIP: Pokud bychom kroupy dostatečně nepropláchli studenou vodou, byly by nepříjemně šlemovité.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka s řeřichou

Pomazánka s řeřichou

Dělám si ji, když jsem sám doma a mám hlad. Ondřej Bárta, 9 let, Hradec Králové ...
Za pár korun /06.04.14
Rajčata s cibulí

Rajčata s cibulí

Zpracuj úrodu.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /07.10.15
Polévka s knedlíčky z nivy

Polévka s knedlíčky z nivy

Receptů na polévky mám spousty.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Za pár korun /18.11.16
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Podávej s vejcem na hniličku a s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno
Za pár korun /25.10.11
Vývar z krůtích krků

Vývar z krůtích krků

Mám ho ze všech vývarů nejradši. Je silný a opravdu chutný.
Marcela Voláková, ...
Za pár korun /26.03.10
Kapustový krém

Kapustový krém

Zeleninu si pěstujeme sami na zahradě.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /10.06.14
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama