Reklama
Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou
Fotogalerie:

Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Ludmila Lichá

Dvořiště
Jíme ji hlavně v zimě, je sytá a zahřeje. Máš-li ráda ostré, můžeš ji dochutit pepřem.
Ludmila Lichá, Dvořiště

Ingredience

  • 100 g kroupy
  • 500 g krkovice uzená
  • 1 cibule
  • 1,5 l voda
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • hrst zelenina mražená
  • dle chuti koření polévkové

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kroupy propereme pod tekoucí studenou vodou, dáme do hrnce a necháme do druhého dne namočené.
  2. Maso vložíme do jiného hrnce s vodou, přidáme cibuli a vaříme alespoň 1 hodinu.
  3. Před vařením kroupy osolíme, slijeme vodu a ještě propláchneme studenou vodou. Dáme vařit.
  4. Maso vyjmeme a konzumujeme jako hlavní chod nebo pojídáme studené.
  5. Do vývaru přidáme zeleninu, povaříme, přidáme vařené kroupy, prolisovaný česnek, majoránku, případně dochutíme polévkovým kořením.

    TIP: Pokud bychom kroupy dostatečně nepropláchli studenou vodou, byly by nepříjemně šlemovité.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pažitku vmícháme až nakonec, aby se nezničily vitaminy. Marie Ospalíková, Kroměříž ...
Za pár korun /11.05.16
Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Staročeská dobrota, hodí se k uzenému či ke klobásám.

František Suchý, Brno

...
Za pár korun /03.06.15
Houbové knedlíky

Houbové knedlíky

Bramborové knedlíky trochu jinak.
Helena Sklářová, Vizovice
Za pár korun /19.11.08
Provensálský chléb

Provensálský chléb

Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní ...
Za pár korun /11.06.13
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Je levná, rychlá a skvěle chutná.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /19.01.11
Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama