Reklama
Plzeňská bramborová buchta s párky
Fotogalerie:

Plzeňská bramborová buchta s párky

Lenka Šafaříková

Stříbro

Mám ji ráda už od dětství, babička mi ji připravovala o prázdninách. Dá se jíst i studená.

Lenka Šafaříková, Stříbro

Ingredience

  • 5 ks velké brambory
  • 400 g hrubá mouka
  • 400 g vlažné mléko
  • 1 vejce
  • 3 lžíce olej
  • 50 g sušené droždí
  • 1 lžička sušená majoránka
  • 1-2 lžičky sůl
  • špetka mletého pepře
  • 3-4 stroužky česnek
  • 4 spišské párky

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Syrové brambory najemno nastrouháme, smícháme s hrubou moukou, vlažným mlékem, vejcem, olejem, sušeným droždím, majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše řádně promícháme a zakryté čistou utěrkou dáme kynout na teplé místo. Když těsto nakyne, vylijeme je do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a posypeme na kolečka nakrájenými párky.

  2. Tuto buchtu pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.

Tip redakce

Buchtu můžeš stejným způsobem připravit i z vařených (nejlépe včerejších) brambor. Párky zkus nahradit pikantní slaninou nakrájenou na malé kousky.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulajda se žampiony

Kulajda se žampiony

Kopr ji krásně provoní, ale musí být čerstvý. Jiří Tribula, Znojmo
Za pár korun /26.09.16
Jitrničková polévka

Jitrničková polévka

Kdo má rád jitrnice, jistě nepohrdne.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /07.02.16
Kadeřávkové čevabčiči

Kadeřávkové čevabčiči

Kadeřávek lze zaměnit za kapustu.
Za pár korun /16.07.16
Koblížky z majonézy

Koblížky z majonézy

Recept mám od babičky, děti je milují.

Lenka Maryášová, Slavičín

Za pár korun /13.12.12
Ďáblovo oko

Ďáblovo oko

Vypadá hrozivě, chutná božsky.
Karel Paseka, Řepníky
Za pár korun /01.09.08
Syrníky z tvarůžků

Syrníky z tvarůžků

Kdo má rád pikantní chuť tvarůžků, nechá se určitě nalákat mým receptem a ...
Za pár korun /19.08.09
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama