Mám ji ráda už od dětství, babička mi ji připravovala o prázdninách. Dá se jíst i studená.
Lenka Šafaříková, Stříbro
Ingredience
- 5 ks velké brambory
- 400 g hrubá mouka
- 400 g vlažné mléko
- 1 vejce
- 3 lžíce olej
- 50 g sušené droždí
- 1 lžička sušená majoránka
- 1-2 lžičky sůl
- špetka mletého pepře
- 3-4 stroužky česnek
- 4 spišské párky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Syrové brambory najemno nastrouháme, smícháme s hrubou moukou, vlažným mlékem, vejcem, olejem, sušeným droždím, majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše řádně promícháme a zakryté čistou utěrkou dáme kynout na teplé místo. Když těsto nakyne, vylijeme je do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a posypeme na kolečka nakrájenými párky.
-
Tuto buchtu pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.
Tip redakce
Buchtu můžeš stejným způsobem připravit i z vařených (nejlépe včerejších) brambor. Párky zkus nahradit pikantní slaninou nakrájenou na malé kousky.