Reklama
Plzeňská bramborová buchta s párky
Fotogalerie:

Plzeňská bramborová buchta s párky

Lenka Šafaříková

Stříbro

Mám ji ráda už od dětství, babička mi ji připravovala o prázdninách. Dá se jíst i studená.

Lenka Šafaříková, Stříbro

Ingredience

  • 5 ks velké brambory
  • 400 g hrubá mouka
  • 400 g vlažné mléko
  • 1 vejce
  • 3 lžíce olej
  • 50 g sušené droždí
  • 1 lžička sušená majoránka
  • 1-2 lžičky sůl
  • špetka mletého pepře
  • 3-4 stroužky česnek
  • 4 spišské párky

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Syrové brambory najemno nastrouháme, smícháme s hrubou moukou, vlažným mlékem, vejcem, olejem, sušeným droždím, majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše řádně promícháme a zakryté čistou utěrkou dáme kynout na teplé místo. Když těsto nakyne, vylijeme je do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a posypeme na kolečka nakrájenými párky.

  2. Tuto buchtu pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.

Tip redakce

Buchtu můžeš stejným způsobem připravit i z vařených (nejlépe včerejších) brambor. Párky zkus nahradit pikantní slaninou nakrájenou na malé kousky.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté knedlíky z mikrovlnky

Kynuté knedlíky z mikrovlnky

Dělám je často, mám s nimi jen dobré zkušenosti. Petra Formánková, Batelov
Za pár korun /14.06.11
Sýrové smaženky

Sýrové smaženky

Jsou dobrým tipem na originální pohoštění pro vzácné hosty.
Marie Šebrlová, ...
Za pár korun /14.11.08
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Halušky se zelím II

Halušky se zelím II

Těsto si můžeš sama připravit nebo koupit polotovar.
Monika Vosolsobě, Praha
Za pár korun /19.11.08
Okurky v karí

Okurky v karí

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /27.07.17
Na asijský způsob

Na asijský způsob

Někdy přidávám také zbylé kuřecí maso.

Kristýna Valčíková, Fulnek

Za pár korun /16.10.15
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama