Chutná a rychlá večeře, která zasytí.
Petra Holická, České Budějovice
Ingredience
- 5 ks bílá paprika
- 2 rohlíky nakrájené na kostičky
- 200 g měkký salám
- 2 vejce
- 50 g uzený špek
- dle chuti česnek
- 1 cibule
- petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky pokrájíme, zvlhčíme mlékem, necháme prosáknout a pak vymačkáme přebytečnou tekutinu. Rozmělníme je, přidáme salám pokrájený na malé kostičky, utřený česnek, drobně pokrájenou cibuli opečenou na troše špeku, petrželku, vejce, pepř a sůl.
-
Směsí naplníme slovenské papriky, dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme asi 30 minut na 200 °C.
-
Když nám nádivka zbyde, dáme jí do pekáčku vedle paprik a poklademe kouskem másla.
Po upečení můžeme papriky sloupnout.