Skvělý nedělní oběd, ale i pohoštění pro přátele k vínu nebo pivu.
Václav Králík, Pardubice
Ingredience
- 6 velkých brambory
- 2 rohlíky
- 250 g uzené maso
- 80 ml smetana
- 2 vejce
- snítka petrželové natě
- 100 g eidam
- sůl a pepř podle chuti
- trocha muškátového květu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vodu potom scedíme a brambory dáme vychladit. Studené podélně přepůlíme a kávovou lžičkou částečně vydlabeme.
-
Rohlíky nakrájíme na menší kostky a vložíme do mísy. Na kostky nakrájíme také uzené maso, přilijeme smetanu, přidáme vejce a najemno sekanou petrželovou nať. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
-
Brambory naplníme touto nádivkou, přendáme na vymaštěný plech nebo do zapékací nádoby a pečeme při 160 °C asi 35 minut.
Tip redakce
To, co vydlabeš z brambor, můžeš klidně přidat do nádivky, alespoň jí budeš mít víc. Pokud máš po ruce červenou papriku, nakrájej ji na proužky a brambory ozdob.