Reklama
Plněné brambory s uzeným
Fotogalerie:

Plněné brambory s uzeným

Václav Králík

Pardubice

Skvělý nedělní oběd, ale i pohoštění pro přátele k vínu nebo pivu.

Václav Králík, Pardubice

Ingredience

  • 6 velkých brambory
  • 2 rohlíky
  • 250 g uzené maso
  • 80 ml smetana
  • 2 vejce
  • snítka petrželové natě
  • 100 g eidam
  • sůl a pepř podle chuti
  • trocha muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vodu potom scedíme a brambory dáme vychladit. Studené podélně přepůlíme a kávovou lžičkou částečně vydlabeme.

  2. krok2

    Rohlíky nakrájíme na menší kostky a vložíme do mísy. Na kostky nakrájíme také uzené maso, přilijeme smetanu, přidáme vejce a najemno sekanou petrželovou nať. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

  3. krok3

    Brambory naplníme touto nádivkou, přendáme na vymaštěný plech nebo do zapékací nádoby a pečeme při 160 °C asi 35 minut.

Tip redakce

To, co vydlabeš z brambor, můžeš klidně přidat do nádivky, alespoň jí budeš mít víc. Pokud máš po ruce červenou papriku, nakrájej ji na proužky a brambory ozdob.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahodovo-jablečný kompot

Jahodovo-jablečný kompot

Jahody patří k mému nejoblíbenějšímu ovoci, a proto jsem moc ráda, když po ...
Za pár korun /12.12.08
Párky v županu

Párky v županu

Snadný, rychlý a chutný oběd.

Denisa Brandová, Jaroměř

Za pár korun /15.05.12
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Vaječné karbanátky

Vaječné karbanátky

Vhodné pro vegetariány. Komu bude chybět maso, může přidat slaninu nebo špek.

Martina ...

Za pár korun /01.08.12
Bramborák s moravským zelím

Bramborák s moravským zelím

Klasika, která nikdy nezevšední.

Vlasta Rýdlová, Jablonec

Za pár korun /27.04.16
Zelník na plech

Zelník na plech

Zelí patří k nejzdravější zelenině díky vysokému obsahu vitaminů ...
Za pár korun /24.11.08
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama