Reklama
Pletýnky s mákem
Fotogalerie:

Pletýnky s mákem

Leona Němcová

Boskovice

Nejlépe chutnají ještě teplé, ale i studené jsou výborné.

Leona Němcová, Boskovice

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 ml mléko
  • 100 ml majonéza
  • 500 g hladká mouka
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce sůl
  • 1/2 kostky droždí

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V uvedeném pořadí vložíme suroviny do pekárny a zvolíme program ‚‚těsto‘‘.

  2. Po vykynutí upleteme vždy ze tří pramenů houstičky, potřeme je žloutkem a posypeme mákem, hrubou solí, popřípadě nastrouhaným sýrem nebo grilovacím kořením.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20–30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanové brambory

Smetanové brambory

Chutnají samotné i jako příloha k masu. Jana Součková, Praha
Za pár korun /23.10.13
Sýrová polévka s pórkem

Sýrová polévka s pórkem

Podobně ji vařím i z kedluben.

Božena Peřinová, Bítovčice

Za pár korun /14.01.15
Čokoládové pusinky

Čokoládové pusinky

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Za pár korun /01.10.19
Lupínkový koláč

Lupínkový koláč

Je dobrý jak teplý, tak i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /23.02.14
Zahýbáky

Zahýbáky

Tradiční jídlo českého venkova.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /03.11.15
Žampionové kuličky s česnekovými brambory

Žampionové kuličky s česnekovými brambory

Podávej s light tatarkou

Podle receptu Moniky Kalašné z Kladna

Za pár korun /29.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu