Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5567 kcal
Bílkoviny 310 g
Sacharidy 74 g
Tuky 432 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklá a efektní úprava! Náplň krásně doplnila chuť ryby, aniž ji přebíjela. Za vyzkoušení určitě stojí i kombinace špenátu se zakysanou smetanou

Suroviny

losos 4 ks
vyšší špalíčky s kůží, po cca 150 g
šunka 200 g
lze nahradit uzeným masem, na kostičky
sýr 8 plátek
typu ementál, plátky vysoke cca 3 mm
hořčice plnotučná 1 PL
hořčice francouzská 1 PL
pažitka 1 svazek
drobně nasekaná
na vymazání formy
Na ozdobu a dochucení
plátky, lze nahradit limetou
sůl
pepř
Na špenát
lze nahradit mraženými
vývar zeleninový 1 ks
kostka
sůl ½ ČL
pepř 2 ČL
čerstvě mletý

Postup

1

Lososa nakrájejte přes vlákno na tří- až čtyřcentimetrové špalíčky. Každý podélně nakrojte tak, aby vznikly jakési kapsy.

2

Kostičky šunky nebo uzeného masa smíchejte v misce se žloutky, oběma druhy hořčice a pažitkou. Plátky sýra přikrojte tak, aby odpovídaly délce lososových špalíčků.

3

Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
Pekáček nebo zapékací formu vymastěte máslem. Do každé lososové ,kapsy vložte dva plátky sýra, ke každé straně jeden. Špalíčky naskládejte do pekáčku a mezi plátky sýra dejte lžící šunkovou směs. ,Kapsy osolte a opepřete.

4

Zapékejte ve střední části trouby deset až dvanáct minut. Osm až šest minut před koncem pečení vložte k rybě přepůlená rajčata.

5

Ze špenátu mezitím vymač­kejte vodu a nahrubo ho nasekejte. Smetanu nalijte do většího kastrůlku a uveďte do varu. Do horké smetany rozdrobte bujonovou kostku a vsypte špenát. Povařte pět minut, osolte, opepřete a strouhněte do směsi trochu muškátového oříšku.

6

Rybu podávejte s plátky citronu, dochucenou solí a pepřem a pokladenou kousky másla. Na každý talíř položte také kopeček špenátu. Nejlepší příloha: vařené brambory.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

07.06.2008 19:24
Báječný recept, jen jsem použila místo dvou druhů hořčic 2 lžíce dijonské hořčice a delikatesa byla na světě
29.08.2007 15:06
Recept se nachází v č. 7/04, str.75

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč