Reklama
Plameny
Fotogalerie:

Plameny

Veronika Marková

Český Těšín

Záleží na každém, jak moc pálivé to bude chtít.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • sůl podle potřeby
  • 2 cibule
  • olej na smažení
  • 3-4 lžíce kečup
  • 1 lžička sušené chilli
  • 1 lžička bazalka
  • 1 lžička mouka
  • 1/2 kostky kuřecí bujón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a osolíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, oddělíme od sebe a částečně osmažíme na oleji. Přidáme maso, které necháme zatáhnout, a poté přilijeme kečup. Necháme povařit, přidáme chilli, bazalku, poprášíme moukou a nakonec dáme půl bujonu. Po deseti minutách podáváme s uvařenou rýží.

Tip redakce

Sušené chilli můžeš nahradit čerstvou feferonkou pokrájenou nadrobno. Ale pozor – ne každý to snese. Jídlo je pak hodně ostré.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková polévka

Čočková polévka

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce. Petra Lišková, Hradec Králové
Za pár korun /13.02.16
Rýžové lečo

Rýžové lečo

Kdo má rád ostřejší, přidá pálivou papriku.

Jaroslava Mudrochová, Dolníky

Za pár korun /25.03.13
Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Pochoutka z uzeného masa s krupkami a zeleninou

Jíme ji hlavně v zimě, je sytá a zahřeje. Máš-li ráda ostré, můžeš ji ...
Za pár korun /26.03.10
Panini po česku

Panini po česku

Hodí se jako chutná večeře, či občerstvení pro hosty. Dá se jíst i studené, ale ...

Za pár korun /03.05.12
Uzená polévka

Uzená polévka

S bylinkami je nejlepší.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Za pár korun /14.02.16
Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Recept mám po své babičce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /24.08.15
 

Nejnovější

Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /23.10.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama