Reklama
Placky s povidly
Fotogalerie:

Placky s povidly

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo povidel klidně použij marmeládu.

Soňa Uhrová, Slavkov

Ingredience

  • 500 g zimních brambor
  • 250-300 g polohrubé mouky
  • větší špetka soli
  • na vál hladká mouka
  • na smažení tuk
  • podle chuti švestková povidla
  • 1 lžíce rumu nebo citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, najemno
    nastrouháme nebo prolisujeme, osolíme a zapracujeme do nich polohrubou mouku.

  2. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, které rozválíme na pomoučeném vále, příp. vyválíme
    placku a vykrájíme kolečka. Ta usmažíme z obou stran na rozpáleném tuku.

  3. Povidla dobře rozmícháme s rumem nebo citronovou šťávou a namažeme na placky.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzená polévka

Uzená polévka

S bylinkami je nejlepší. Marika Hradečná, Andělská Hora
Za pár korun /14.02.16
Čočková polévka

Čočková polévka

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce.

Petra Lišková, Hradec Králové

Za pár korun /13.02.16
Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa

Rychlá, levná a hlavně velice chutná.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /05.01.17
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Zelné placky

Zelné placky

Se sklenicí piva nemají chybu.

Romana Cílková, Pardubice

Za pár korun /07.02.16
Rychlá krůtí játra

Rychlá krůtí játra

Jsou chutnější než kuřecí.

Kamila Michalíková, Karviná


Za pár korun /24.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu