Reklama
Placky s hraškou
Fotogalerie:

Placky s hraškou

Marie Fejklová

Týn nad Vltavou

Hraška je mouka z hrachu, dá se využít na mnoho způsobů.

Marie Fejklová, Týn nad Vltavou

Ingredience

  • 140 g hraška
  • 200 g mražená zelenina (kořenová zelenina, brokolice, květák)
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hrašku rozmícháme ve 250 ml vody. Mělo by vzniknout těstíčko husté jako  těsto na lívance. Mraženou zeleninu stačí jen spařit horkou vodou. Použít můžete i zeleninu čerstvou,  důležité je, aby byla jemně nakrájená nebo nahrubo nastrouhaná. Připravenou zeleninu vmícháme do těstíčka.

  2. Placky smažíme v horkém oleji nebo pečeme na vymazaném plechu v troubě. Podáváme s hořčicí nebo kečupem na kousku pečiva. 

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky nemusí být jen s marmeládou a ovocem. Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /21.07.17
Pikantní kostky v bramboráku

Pikantní kostky v bramboráku

Na dobře připraveném sójovém mase si smlsnou i pánové.

Pavla Tomanová, ...

Za pár korun /14.05.16
Bramborové placky se zelím

Bramborové placky se zelím

Jestli se neobejdeš bez masa, přidej uzené.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /18.02.10
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Vývar by se správně neměl vůbec vařit – pouze jemně probublávat. Jedině tak ...
Za pár korun /14.06.11
Kefírová buchta s borůvkami

Kefírová buchta s borůvkami

Borůvky lze nahradit jakýmkoliv ovocem.

Jitka Wilderová, Polička

Za pár korun /12.06.16
Jahodovo-jablečný kompot

Jahodovo-jablečný kompot

Jahody patří k mému nejoblíbenějšímu ovoci, a proto jsem moc ráda, když po ...
Za pár korun /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu