Reklama
Pizza
Fotogalerie:

Pizza

Pavla Csejteyová

Netolice
Na trhu je mnoho instantních směsí na pizzu, já mám nejraději pravou domácí.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • salám drůbeží
  • 4 rajčata
  • bazalka
  • 16 g droždí
  • 300 g mouka hladká
  • česnek
  • 2/3 voda
  • sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí dáme do misky, přidáme polovinu vlažné vody a mícháme vidličkou, až se droždí rozpustí. Necháme 10 minut vzejít. Mouku a sůl dáme do mísy, přidáme hladké droždí, zbývající vodu a důkladně prohněteme. Kouli z těsta necháme kynout v teple pod utěrkou. Mě­lo by zdvojnásobit objem. Pak ho rozválíme do formy nebo na plech a necháme ještě 10 minut kynout, získáme lehčí a chutnější korpus. Na těsto rozložíme kolečka rajčat, plátky česneku, na­strouhaný salám. Nahoru nasypeme bazalku a nakonec poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou. Upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Mám je moc ráda jako jednoduchou večeři. Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /06.03.09
Plněná veka

Plněná veka

Pikantní plněná veka zpestří a obohatí každý sváteční i všední stůl. ...
Za pár korun /08.06.10
Pikantní čtverečky

Pikantní čtverečky

Jednoduché a rychlé občerstvení.

Sylva Krejcárková, Beroun

Za pár korun /25.02.15
Letní salát se smetanou

Letní salát se smetanou

Výborná večeře nebo lehký oběd.

Hana Kolínská, Sebuzín

Za pár korun /27.08.15
Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku

Stává se mi, že nemám náladu na žádné komplikované vaření a přitom bych si dala ...
Za pár korun /09.11.08
Bramborové placičky

Bramborové placičky

Dáváme si k nim sklenici mléka.

Blanka Žežulková, Mělník

Za pár korun /04.02.16
 

Nejnovější

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat....
Za pár korun /24.05.17
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Makové rohlíčky

Makové rohlíčky

Ideální dobrůtka k víkendové snídani.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /24.05.17
Conchiglie se šunkou a s hráškem

Conchiglie se šunkou a s hráškem

Těstoviny ve tvaru mušliček se vaří krátce.

Renata Huksová, Praha

Všehochuť /24.05.17
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Muffiny se šlehačkou

Muffiny se šlehačkou

Jahodové máme nejraději.

Linda Hojsová, Beroun

Sladký život /24.05.17
Smetanový nepečený dort s jahodami

Smetanový nepečený dort s jahodami

Šlehačka se dá koupit rýžová, kokosová i sójová.

Ivana Bartušková, Luka...

Sladký život /24.05.17
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama