Reklama
Pizza
Fotogalerie:

Pizza

Pavla Csejteyová

Netolice
Na trhu je mnoho instantních směsí na pizzu, já mám nejraději pravou domácí.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • salám drůbeží
  • 4 rajčata
  • bazalka
  • 16 g droždí
  • 300 g mouka hladká
  • česnek
  • 2/3 voda
  • sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí dáme do misky, přidáme polovinu vlažné vody a mícháme vidličkou, až se droždí rozpustí. Necháme 10 minut vzejít. Mouku a sůl dáme do mísy, přidáme hladké droždí, zbývající vodu a důkladně prohněteme. Kouli z těsta necháme kynout v teple pod utěrkou. Mě­lo by zdvojnásobit objem. Pak ho rozválíme do formy nebo na plech a necháme ještě 10 minut kynout, získáme lehčí a chutnější korpus. Na těsto rozložíme kolečka rajčat, plátky česneku, na­strouhaný salám. Nahoru nasypeme bazalku a nakonec poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou. Upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečená jablka

Pečená jablka

Zdravá svačina.  Lída Guková, Pacov 
Za pár korun /28.02.12
Zapečená křídla a brambory

Zapečená křídla a brambory

Za pár korun velká dobrota.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /16.09.13
Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Krabí tyčinky v sýrovém těstíčku

Usmaž si rychlou večeři.
Alena Černínová, Ostrava
Za pár korun /18.02.10
Placičky se sýrem

Placičky se sýrem

Můžeš přidat i další koření podle sebe.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /11.07.16
Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
Sójový salát

Sójový salát

Rychlá a zdravá dobrota.
Za pár korun /02.06.12
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama