Reklama
Pizza
Fotogalerie:

Pizza

Pavla Csejteyová

Netolice
Na trhu je mnoho instantních směsí na pizzu, já mám nejraději pravou domácí.
Pavla Csejteyová, Netolice

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • salám drůbeží
  • 4 rajčata
  • bazalka
  • 16 g droždí
  • 300 g mouka hladká
  • česnek
  • 2/3 voda
  • sýr mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí dáme do misky, přidáme polovinu vlažné vody a mícháme vidličkou, až se droždí rozpustí. Necháme 10 minut vzejít. Mouku a sůl dáme do mísy, přidáme hladké droždí, zbývající vodu a důkladně prohněteme. Kouli z těsta necháme kynout v teple pod utěrkou. Mě­lo by zdvojnásobit objem. Pak ho rozválíme do formy nebo na plech a necháme ještě 10 minut kynout, získáme lehčí a chutnější korpus. Na těsto rozložíme kolečka rajčat, plátky česneku, na­strouhaný salám. Nahoru nasypeme bazalku a nakonec poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou. Upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře. Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
Brokolicová polévka s nivou

Brokolicová polévka s nivou

Aromatická niva se u nás těší velké oblibě. Přidávám ji do mnoha jídel a můžu...

Za pár korun /13.06.17
Vdolky se slaninou  a sýrem

Vdolky se slaninou a sýrem

Slané vdolky se hodí k pivu či vínu.
Lucie Kudrová, Varnsdorf
Za pár korun /10.09.10
Pirožky

Pirožky

Podáváme je polité máslem nebo opečené na pánvi se sklenicí mléka.

Edita Ryšavá, ...

Za pár korun /05.06.15
Brambory plněné vejci

Brambory plněné vejci

Vnitřky brambor využívám na koláč.

Dáša Vyskočilová, Praha

Za pár korun /02.04.16
Sýrový nákyp

Sýrový nákyp

Výborná a levná pochoutka.
Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu