Reklama
Pivní pečivo
Fotogalerie:

Pivní pečivo

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

 Jako chuťovka k vínu je ideální.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 30ml světlé pivo
  • 200g cukr
  • 30g droždí
  • 500g polohrubá mouka
  • 2 žloutky
  • 125g tuky
  • podle chuti sůl
  • na posypání mák a kmín

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

60

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z piva, cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk a sůl. Přilijeme vzešlý kvásek a vše důkladně promícháme. Těsto necháme v teple kynout. 

  2. Po vykynutí dáme těsto na vál, rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké pláty. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Dáme je na plech, potřeme pivem a posypeme mákem, solí nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Brambory s petrželkovým dipem

Brambory s petrželkovým dipem

Na podzim se vždy těším na brambory, to je jídlo podle mého gusta. Mohla bych ...
Za pár korun /03.02.10
Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.

Erika Kolínská, Jihlava

Za pár korun /28.07.15
Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Hodí se k ní toasty nebo opečené bílé pečivo.

Jana Považanová, Bratislava

Za pár korun /08.09.16
Bramborové pirohy s tvarohem

Bramborové pirohy s tvarohem

Pirohy jsou vynikající teplé i studené. U nás je rádi jíme jako přílohu nějaké ...
Za pár korun /20.08.08
Špenátové nočky

Špenátové nočky

Hodí se například jako lehký předkrm.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /10.05.15
Nastavovaná kaše se zelím

Nastavovaná kaše se zelím

Staročeské pochoutky mají svůj půvab. Mému manželovi neudělá radost biftek, ale tato ...
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama