Jako chuťovka k vínu je ideální.
Božena Kolářová, Pouště
Ingredience
- 30ml světlé pivo
- 200g cukr
- 30g droždí
- 500g polohrubá mouka
- 2 žloutky
- 125g tuky
- podle chuti sůl
- na posypání mák a kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z piva, cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk a sůl. Přilijeme vzešlý kvásek a vše důkladně promícháme. Těsto necháme v teple kynout.
-
Po vykynutí dáme těsto na vál, rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké pláty. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Dáme je na plech, potřeme pivem a posypeme mákem, solí nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.