Reklama
Pivní pečivo
Fotogalerie:

Pivní pečivo

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

 Jako chuťovka k vínu je ideální.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 30ml světlé pivo
  • 200g cukr
  • 30g droždí
  • 500g polohrubá mouka
  • 2 žloutky
  • 125g tuky
  • podle chuti sůl
  • na posypání mák a kmín

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

60

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z piva, cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk a sůl. Přilijeme vzešlý kvásek a vše důkladně promícháme. Těsto necháme v teple kynout. 

  2. Po vykynutí dáme těsto na vál, rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké pláty. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Dáme je na plech, potřeme pivem a posypeme mákem, solí nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře. Jindra Kolomazníková, Vsetín
Za pár korun /21.06.17
Špenátové placičky

Špenátové placičky

Můžeš je dochutit česnekem.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Za pár korun /03.02.14
Brokolicový nákyp s nivou

Brokolicový nákyp s nivou

Možno podávat s bramborem nebo samotné, za tepla i za studena. Niva lze nahradit jakýmkoliv...

Za pár korun /14.04.13
Uzené rizoto

Uzené rizoto

S rýží se dá čarovat na mnoho způsobů.

Renata Stopková, Dolní Dunajovice

Za pár korun /01.02.17
Pizza

Pizza

Na trhu je mnoho instantních směsí na pizzu, já mám nejraději pravou domácí.
Pavla ...
Za pár korun /09.11.08
Rohlíky z domácí pekárny

Rohlíky z domácí pekárny

Domácí pekárnu si nemohu vynachválit, dá se v ní upéct mnoho druhů pečiva. ...
Za pár korun /29.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu