Reklama
Pivní pečivo
Fotogalerie:

Pivní pečivo

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

 Jako chuťovka k vínu je ideální.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 30ml světlé pivo
  • 200g cukr
  • 30g droždí
  • 500g polohrubá mouka
  • 2 žloutky
  • 125g tuky
  • podle chuti sůl
  • na posypání mák a kmín

Doba přípravy

30 minut

Počet porcí

60

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z piva, cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk a sůl. Přilijeme vzešlý kvásek a vše důkladně promícháme. Těsto necháme v teple kynout. 

  2. Po vykynutí dáme těsto na vál, rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké pláty. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Dáme je na plech, potřeme pivem a posypeme mákem, solí nebo kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďovka

Drožďovka

I zdravé věci můžou chutnat dobře. Tato pomazánka je toho důkazem.
Za pár korun /21.02.09
Muffinky s ořechy

Muffinky s ořechy

Tvoje děti si je jistě rychle oblíbí.

Jana Patočková, Brno

Za pár korun /04.08.12
Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Hodí se teplý k obědu, studený na svačinu.
Renata Malatková, Paršovice
Za pár korun /25.10.11
Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Klasika, kterou máme moc rádi.
Zuzana Zavadilová, Dřevohostice
Za pár korun /14.11.11
Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

Můžeš použít i klasické koření na čínu.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /10.06.14
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama